StoryEditorOCM
Strani nogometodabir espn-a

Oni su razočarali na Europskom prvenstvu, u najgoroj momčadi uz Ronalda i Mbappea mjesto je zaslužio i jedan Hrvat

Piše Sport SD
17. srpnja 2024. - 07:43

Španjolska je pobjedom u finalu u Berlinu protiv Engleske osvojila svoj četvrti naslov europskih prvaka. I pojedinačne nagrade su završile u rukama Španjolaca, Rodri je odnio nagradu za najboljeg igrača Europskog prvenstva, dok je Lamine Yamal, koji je tek proslavio 17. rođendan nagrađen kao najbolji mladi nogometaš.

UEFA je objavila i najbolju momčad turnira, uz Rodrija i Yamala tu su još Walker (Engleska), Maignan (Francuska), Akanji (Švicarska), Saliba (Francuska), Cucurella (Španjolska), Olmo (Španjolska), Ruiz (Španjolska) Musiala (Njemačka) i Williams (Španjolska).

image

Josip Šutalo

AFP

A ESPN je objavio ‘najlošiju‘ momčad, prema njima ovi su igrači zakazali na Europskom prvenstvu: Gunn (Škotska), Šutalo (Hrvatska), Wöber (Austrija), Porteous (Škotska) Chiesa (Italija), Griezmann (Francuska), Szoboszlai (Mađarska), McGinn (Škotska), Šeško (Slovenija), Ronaldo (Portugal) i Mbappe (Francuska).

ESPN je za Šutala koji je odigrao sve tri utakmice u grupnoj fazi napisao:

- Igrajući na poziciji središnjeg braniča koju je dugo popunjavao pouzdani Lovren, Šutalo i obrana su pokleknuli, primili su tri gola protiv Španjolske i dva protiv Albanije, i nisu uspjeli dugo ostati na turniru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:54