StoryEditorOCM
Strani nogometseks skandal

Mrežama kruži snimka seksa mlade sutkinje; Njen odvjetnik: ‘Video je kreirala umjetna inteligencija‘

Piše Sport SD
9. listopada 2024. - 15:03

Skandal koji potresa turski nogomet izašao je izvan okvira ove zemlje, afera između nogometne sutkinje Elif Karaarslan i delegata Orhana Erdemira zaintrigirala je cjelokupnu europsku javnost. Putem društvenih mreža snimka njihovog seksualnog odnosa se širi poput požara. Teško da se može nešto sakriti stoga su i u Turskom nogometnom savezu se odlučili za odlučne korake, za početak su suspendirali oboje upletenih u skandal s obzirom na to da su zaposlenici saveza.

Mlada sutkinja 24-godišnja Karaaarslan imala je vrlo kraku sudačku karijeru, bila je talentirana nogometašica koja je zbog ozljede prekinula s igranjem. No kako je željela ostati u nogometu odlučila se za sudački poziv i vrlo vjerojatno je da bi nakon svega mogla ostati i bez licence. Iskusni delegat 61-godišnji Erdemir je u nogometu preko trideset godina, bio je i međunarodni sudac, a sada će najvjerojatnije ostati i bez posla delegata.

No teško da će se ovaj skandal vrlo brzo okončati, naime iz Saveza su se odlučili i na dodatne korake, žele pokrenuti tužbe i tražiti financijsku odštetu zbog nanošenja sramote organizaciji. Ni s druge strane ne žele mirno sjediti skršteni ruku i čekati presudu. Već je prva uzvratila Elif Karaarslan koja je demantirala bilo kakve odnose sa starijim delegatom.

- Plakanje, vrištanje i tuga nije ono što ja radim. To nisam ja. Do kraja ću se boriti za sebe. Samo sam jedna od brojnih oštećenih, nadam se i zadnja – uzvratila je Karaarslan.

Već je angažirala i odvjetnika koji će je zastupati u vjerojatno podužem procesu dokazivanja nevinosti. Prvi dio obrambene taktike je osporavanje autentičnosti snimka koji kruži mrežama i za koju odvjetnik mlade sutkinje tvrdi da je montaža 

-Mrežama kruži montirani video, koji je u cijelosti kreirala umjetna inteligencija s profila treće osobe na društvenim mrežama i nema nikakve veze s mojom klijenticom. Ovaj video napravljen je zlonamjerno. Identificirali smo profile na društvenim mrežama koji kreiraju i dijele ovaj uvredljivi i lažni sadržaj te pokrećemo postupke protiv njihovih autora – stoji u priopćenju odvjetničkog ureda.

Stariji sudionik skandala Orhan Erdemir kao a se pomirio sa sudbinom da će njegova karijera biti zapečaćena s ovim događajem..

- Moja karijera suca i delegata, što su poslovi koje sam ponosno obnašao 30 go-dina bez ijedne mrlje, uništena je zbog dijeljenja informacija. Moja reputacija u očima obitelji, prijatelja i kolega je uništena.

Sve nam se čini da nas čeka ozbiljna pravna sapunica, jasno je da se neće osta-ti na izjavama i odlukama koje su napravljene u prvom valu. Je li u pitanju samo zlonamjerna montaža ili autentična snimka dokazat će istraga, no jednog dana u tražilicama kada je ukucaju imena ovih aktera izaći će i ovaj podatak. Nimalo ugodan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 15:19