StoryEditorOCM
Strani nogometnajbolji igrač

Odrekao se novca od transfera u korist Hajduka, a nakon zadnje utakmice za reprezentaciju postao je junak nacije

Piše Sport SD
8. rujna 2024. - 15:04

Jedan potez od prije četiri godine urezao se u kolektivnu svijest navijača Hajduka. Bilo je to ljeto 2020. godine kad je na Poljud stigla ponuda iz Italije za albanskog stopera Ardiana Ismajlija.

Ponudila je Spezia 2,6 milijuna eura za njegov transfer, a Hajduk pristao na ponudu. No, ono što je oduševilo navijače je potez Ismajlija koji se odrekao svojih 10 posto od transfera koji su mu pripadali u korist Hajduka. 

Proveo je Ismajli u Hajduku četiri godine, upisao 93 nastupa, zabio dva gola i isto toliko puta asistirao, ali najviše je ostao upamćen po spomenutom potezu kakav se rijetko viđa u modernom nogometu. Danas je Ismajli igrač Empolija u koji je prešao nakon jedne sezone u Speziji, a igra i za albansku reprezentaciju za koju se odlučio nakon jednog nastupa za Kosovo.

U dresu Albanije upisao je 38 nastupa i zabio dva gola, a posljednji zgoditak zabio je u posljednjem susretu protiv Ukrajine. Albanija je slavila s 2:1 na gostovanju protiv Ukrajine, koja je bila domaćin u Pragu u sklopu Lige nacija (Lige B). 

Ukrajinci su poveli u 49. minuti golom Konoplje, a onda je na scenu stupio Ismajli i prometnuo se u jednog od junaka nacije. Zabio je za izjednačenje u 54. minuti dok je konačni rezultat postavio Asani u 66. minuti.

Koliko je dobru utakmicu odigrao bivši hajdukovac bilježi i SofaScore po kojoj je bio igrač utakmice, a uvrstili su ga i u momčad prvog kola Lige nacija. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 15:04