StoryEditorOCM
Strani nogometBAJKA TRAJE

Novo čudo u Hercegovini! Budimirova momčad u derbiju slomila Sarajevo za ludo slavlje na Pecari i prvo mjesto!

Piše Marko Bilić
22. rujna 2023. - 22:21

Kakvi dani za hercegovački nogomet! Samo dan nakon što je Zrinjski u Mostaru šokirao nizozemski AZ Alkmaar i cijelu nogometnu Europu epskim preokretom iz 0:3 u 4:3, večeras je Široki Brijeg na svojoj Pecari u derbiju kola dviju vodećih momčadi Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio Sarajevo s 1:0 i izbio sam na prvo mjesto i to s utakmicom manje odigranom u odnosu na najbliže konkurente!

U uzbudljivoj utakmici oba sastava imala su svoje prilike, gol odluke vrijedan pobjede, vodećeg mjesta na tablici i velikog slavlja donio je Chinedu lobom u 73. minuti nakon velike, katastrofalne pogreške vratara Sarajeva Šahinovića.

Momčad Marijana Budimira sad je već na 16 bodova (pet pobjeda i remi, bez poraza u šest utakmica, samo tri primljena gola), Sarajevo slijedi s 13 i utakmicom više, banjalučki Borac ima 12, Velež 11 bodova, itd. 

image
Duje Klaric/Cropix

Pita li se itko više je li Marijan Budimir materijal za klupu Hajduka jednoga dana? Tvorac čuda s juniorima Bijelih i povijesnog finala Lige prvaka došao je na "seniorsko kaljenje" u Široki Brijeg i u konkurenciji brojnih favorita i bogatijih klubova (Zrinjski, Sarajevo, Borac...) drži vodeću poziciju na opće iznenađenje svih.

- Bila je ovo, rekao bih, utakmica pogrešaka. Oni naše nisu iskoristili, mi njihovu jednu jesmo. A što se igre tiče mislim da smo izdominirali posjedom lopte. Idemo dalje, nikome na terenu ne priznajemo da je bolji - kazao je tvorac širokobriješkog čuda Budimir poslije velike pobjede u derbiju.

Senzacijama u bosanskohercegovačkom klupskom nogometu nema kraja, slavi Mostar, slavi Široki Brijeg... obje momčadi pune hajdukovaca...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:39