StoryEditor
Strani nogometNovi ožiljak

Novi val tuge pogodio Široki Brijeg: igrači i prijatelji se oprostili od Kete, ovo je već peti mladić iz kluba koji je prerano preminuo

Piše R.R.
6. ožujka 2019. - 20:38
bandić

Zapadna Hercegovina sinoć je ostala u šoku nakon prve informacije da je iznenada premio Krešo Bandić mladi 23-godišnji golman Široko Brijega. Tuga, suze, nevjerica. U utorak je otišao do rodnog Mostara, potom navratio do prijatelja gdje je doživio jak srčani udar. Ni brza reakcija i dolazak u bolnicu gdje su mladića reanimirali nije pomoglo. Krešino srce nije izdržalo.

Težak je ovo ožiljak na duši kluba, Krešimir Bandić peti je mladić koji je nosio dres Širokog Brijega, a koji je prerano otišao. Ostavile su te tragedije dubok trag u životu na Pecari.

Kamp Širokog Brijega, usred mostarskog blata nosi naziv Musa/Karačić u spomen na dvojicu mladih igrača. Josip Musa bio je kadet Širokog Brijega, bio je na treningu i ništa se nije moglo dogoditi loše. A dogodilo se, gotovo pa iz vedrog neba grom je udario u 15-godišnjaka. Pokušali su liječnici pomoći, no posljedice udara bile su katastrofalne i mladić je preminuo.

Mladi junior Ivan Karačić bio je na treningu, zajedno su radili sa seniorima kada je doživio srčani udar i srušio se na terenu. Bolničari su ga pokušali reanimirati, pola sata ga oživljavali, koristili adrenalin i elektrošokove, ali mu nažalost nije bilo pomoći.

Prije devet godina u prometnoj nesreći život je izgubio Stojan Gagro, vraćajući se s maturalne večeri, automobil je udario u brdo i prevrnuo se, a mladić je na mjestu smrtno stradao. Dvije godine kasnije srce je zatajilo mladom Peri Bilaću. No tragedijama nije došao kraj, iznenada je preminuo Krešo Bandić.

Pet mladića u cvijetu mladosti, pet mladih života, pet veliki nada. Sve je to ostavilo ožiljke na ovom ponosnom klubu. Ovih pet mladića sjećat će se njihovi prijatelji, suigrači, Hercegovina. Nadamo se, želimo – nikad više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 21:36