StoryEditorOCM
Strani nogometbitna pobjeda

Novi šerif je u gradu: Mislav Karoglan upisao veliku pobjedu u derbiju, dobro se snalazi nakon odlaska s Poljuda

Piše SPORT SD
19. kolovoza 2024. - 18:51

Novi je šerif u gradu, ime mu je Mislav Karoglan. Odlučio je moldavski Sheriff iz Tiraspola uložiti povjerenje u Karoglana. Potez je to nakon što je Sheriff, dugi niz godina vladar moldavskog nogometa, ostao bez trofeja prošle sezone.

Navikao je Sheriff osvajati sve što se osvojiti može u Moldaviji, ali prošle sezone Petrocub Hincesti ga je izgurao u stranu, uzeo mu pred nosom i prvenstvo i kup.

Bilo je to nedopustivo za gazdu Sheriffa, izvukao je najveću metlu u svom životu, riješio se većine igrača i doveo nove. Uz igrače "nastradao" je i trener, iako česte izmjene trenera su u tom klubu konstanta već nekoliko godina.

image
Vojko Basic/Cropix

Da se vratimo na "novog šerifa u gradu", jučer je Sheriff s Karoglanom na klupi dobio priliku za revanš, stigao je u Tiraspol Petrocub. Derbi je to moldavskog nogometa, slavio je Sheriff s 1:0, treća je to pobjeda u prvenstvu u tri kola. Dobar početak putovanja prema željenom povratku na vrh moldavskog nogometa.

Nije taj Petrocub za baciti, iz posve su malog grada, Hincesti broji tek nešto više od 10 tisuća stanovnika. Svejedno, kakav-takav nogomet se u tom moldavskom seocu igra. Slijedi im playoff kvalifikacija Europa lige, protivnik je bugarski Ludogorec. Dakle, mali Petrocub ima zagarantiranu europsku skupinu, ostaje vidjeti koju. 

Eto, pričamo nadugo i na široko o moldavskom nogometu, ali ima puno poveznica našeg i njihovog nogometa. Puno naših trenera i igrača upravo završi tamo, tražeći svoj nogometni kruh sa sedam kora.

image
Tom Dubravec/Cropix

Što se Karoglana tiče, ne treba ga posebno predstavljati. U dva navrata je bio trener Hajduka, dugo je uspio držati poraze daleko od Poljuda. Pa se brojalo, koliko utakmica je Karoglan vodio bez poraza, računa li se Kup, je li na kraju u prvom mandatu bilo 10, 12, 14... U svakom slučaju, sjajan niz.

Taj prvi put je poslužio kao prvo rješenje pri ruci, da preuzme momčad dok je Jakobušić "kuhao" Ivana Leku u pozadini. Bio je Karoglan Lekin prethodnik, a desetak mjeseci kasnije postao je i njegov nasljednik. Nije sezona dobro započela, promjene su bile potrebne. Vraćena je momčad u ruke Karoglanu: "Mislave, odvedi nas do naslova kako god znaš!"

image
Ante Cizmic/Cropix

Nije išlo, proljeće je bilo teško za klub. Nije Mislav ni dočekao kraj sezone u Splitu, postavljen je na njegovo mjesto Jure Ivanković. Došlo je sada Karoglanu vrijeme da se pokaže kao trener van Splita, još je mlad, eno ga sada u Sheriffu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:23