StoryEditorOCM
Strani nogometbriljantni potezi

‘Nova delikatesa iz dućana hrvatskog maestra‘: Modrić izlaskom spasio protivnike, Lukina desetka će ostati vječna

Piše Sport SD
6. studenog 2023. - 07:37

Izašao je u 69. minuti, a mogao je još... Bio je to unisoni dojam svih na stadionu Santiago Bernabeu, gdje je ove nedjelje Real remizirao odigravši bez pogodaka s Rayom Vallecanom. Luka Modrić je taj, "vječna desetka", kako mu tepaju između ostalog i novinari španjolske Marce dan kasnije. Kapetan Vatrenih odigrao je još jednu iznimno dobru utakmicu, a to je kasnije priznao i sam trener Carlo Ancelotti.

No, u ocjeni utakmice Španjolci se ne mogu načuditi Modrićevoj lucidnosti koju je još jednom pokazao.

- Znamo da je Bernabeu s dobrim razlogom zapanjen predstavama novog heroja Judea Bellinghama, ali onaj tko nas svaki puta iznova očara je - Vječni 10. Modrićevi ubačaji i ta njegova "vanjska" vrijedni su kupnje ulaznice za utakmicu. Ancelotti ga je zamijenio u 69. minuti, ali Hrvat je imao mjesta za još više minuta, zaslužio je igrati do kraja - stoji u opisu Marce.

image
Gongora/Nurphoto Via Afp

Ancelotti je kasnije ponudio ovakvu opciju, kada je govorio o promjeni Modrića:

- Modrić je odigrao vrlo kompletnu utakmicu, ali da, slažem se, nitko nije zaslužio da ga zamijenim jer smo igrali dobro. Razmišljao sam o tome kako da momčadi dam još energije. Imali smo 22 udarca, a nismo zabili nijedan gol. Bili smo agresivni. Ponekad se događa da jednostavno ne možeš zabiti - tumačio je Ancelotti, pišu Sportske novosti.

O kapetanu hrvatske reprezentacije po završetku utakmice govorio je i trener Raya Francisco. On je Modrićev izlazak iz igre okarakterizirao kao ključni detalj za uspjeh Raya da ostane neporažen.

- U pripremi za utakmicu pronašli smo prostore koje će napadati Vinicius i Bellingham i uspjeli smo kontrolirati te koridore. Ali Modrić je našao alternativne pravce prodora prema našem golu i tako nas je probio. Srećom je zamijenjen, rekao je Francisco.

Modrić je oduševio i navijače Reala,. Posebno je čarobam bio njegov potez jkoji je izveo u 47. minuti. Tada je izveo svoj zaštitni znak; sjajno dodavanje vanjskom. Tako je desnicom s desne strane zavrnuo loptu pred gol, ali Vinicius Junior je za malo zakasnio i tako propustio napraviti ono što je morao. "Kakvo Modrićevo dodavanje! Vinicius je morao zabiti nakon što ga je Modrić tako majstorski poslužio... Nova delikatesa iz dućana hrvatskog maestra", neki su od komentara ovog poteza na društvenim mrežama.

Potez kojeg svi hvale, pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 05:43