StoryEditorOCM
Strani nogometTotalni kaos

Norvežani ne vole VAR tehnologiju: navijači izazvali nered i prekid utakmice dvaju poznatih klubova

Piše R. R.
21. srpnja 2024. - 23:29

Norveški navijači prvi su u Europi koji su se otvoreno postavili protiv VAR tehnologije. Taj sukob je već odmaknuo toliko daleko da je prvenstveni dvoboj između Rosenborga i Lilleströma prekinut nakon što su navijači izazvali nerede. 

Naime na teren su s tribina počeli ubacivati teniske lopte i komad kolača/peciva kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo VAR tehnologijom. Sve je to uzrokovalo prekid susreta koji je do tada bio bez zgoditaka. 

Norveški navijači su još prošle godine nakon uvođenja VAR-a u domaća natjecanja počeli iskazivati nezadovoljstvo jer im to „ubija nogometnu strast“, a svoj su stav jasno pokazivali i transparentima koji su se pojavljivali. Naime Norvežani smatraju da je VAR samo još jedan od alata za manipuliranje i namještanje utakmica.

Ne znamo što se gleda u sobama i kako se gleda VAR, sve je to laž - jedna je od poruka navijača s norveških stadiona.

Sve više je protivljenja VAR sustavu i traženja da ukine njegovo korištenje, a ovaj izazvani prekid susreta samo je kap koja je prelila čašu u toj borbi. U Savezu se plaše da je ovo prvi korak u borbi za ukidanje VAR tehnologije i da ih veći problemi mogu uskoro i očekivati na drugim stadionima, ali još uvijek nisu poduzeli neke konkretnije korake u vezi ukidanja tehnologije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:04