StoryEditorOCM
Strani nogometbitka za opstanak

Njemačkom divu prijeti gašenje, samo još navijači nisu digli ruke, stadion je i dalje pun: ‘Igrači ne shvaćaju...‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
1. veljače 2024. - 08:37

Nekoć moćni klub je na koljenima, Schalkeu koji je usred borbe za opstanak u drugoligaškom društvu prijeti - gašenje! Na horor scenarij upozorio je njemački Sky. Dvije momčadi izravno ispadaju u niži rang, 16. pozicija na ljestvici vodi u doigravanje, a 15. osigurava opstanak. Trenutno stanje je takvo da je Osnabrück na dnu odavno otpisan, dok su Braunschweig, Hansa Rostock i Schalke koji su trenutno bodovno izjednačeni (Kaiserslautern ima samo bod više) - pišu Sportske novosti.

"Tri kluba sada su bodovno izjednačena s 20 bodova na 15., 16. i 17. mjestu, Schalke je samo ispred konkurencije zahvaljujući nešto boljoj gol-razlici. Ipak, ne možemo se oteti dojmu da mnogi igrači ne shvaćaju ozbiljnost situacije. Vjerni motu: Ne znaju što rade... Ovo mora završiti. Igrači kojima sudbina kluba očito nije previše bitna, ili im je ponosni Schalkeov dres pretežak, moraju biti izbačeni iz prvih jedanaest jer: Schalke ne bi preživio ispadanje!", dramatično se upozorava u tekstu.

image
AFP

Naime, ispadanje u niži rang povuklo bi sa sobom puno teže posljedice.

"Prema informacijama Skya, licenca Schalkea za 3. ligu je nemoguća. Eventualno ispadanje imalo bi posljedice koje se trenutno ne mogu predvidjeti, ali jedno je jasno: klub kakav trenutno postoji bio bi mrtav u horor scenariju. Međutim, mnogim igračima ispadanje ne bi predstavljalo veliki problem jer bi imali novi klub. Bez sumnje: u posljednjih nekoliko mjeseci i godina napravljeno je više grešaka u Schalkeu i oko njega nego što se može nabrojati, ali to nije važno u trenutnoj situaciji. Sada je važno pronaći igrače koji mogu podnijeti golem teret i izvesti na terenu. Ne radi se više o izgradnji tržišne vrijednosti ili davanju vremena mladim igračima. Sve se svodi na opstanak jednog od najvećih njemačkih nogometnih klubova", zaključuje se u tekstu.

Čini se kako samo još navijači nisu digli ruke od Schalkea. Veltins-Arena je bez obzira što klub srlja u propast puna do posljednjeg mjesta na gotovo svakoj utakmici. Prosječna posjeta je 61.533 navijača po utakmici, čak je i nešto veća nego prošle sezone kada je Schalke još uvijek bio dio elite njemačkog nogometa.

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:42