StoryEditorOCM
Strani nogometjavlja romano

Njemački klub pliva u milijunima, ali Pep još nije odustao od Joška Gvardiola

Piše Gradimir Đukarić/SN
17. srpnja 2023. - 23:39

Pep Guardiola nije odustao od Joška Gvardiola. Najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano tvrdi kako Manchester City nije prekinuo kontakt s Leipzigom niti digao ruke od dovođenja hrvatskog braniča.

Iako je Gvardiol navodno dogovorio sve uvjete s osvajačem Lige prvaka, dva kluba još ne uspijevaju pronaći zajednički jezik.

Razlog zašto posao još uvijek nije zgotovljen je, naravno, novac. U Leipzigu nisu spremni prihvatiti ono što im se s Etihada nudi. Ponuda Manchester Cityja iznosi oko 80 milijuna eura plus bonusi, što bi bio drugi najveći dolazni transfer u klupskoj povijesti, no čelnici njemačkog kluba svoj su odštetni zahtjev zaokružili na 100 milijuna. Dakle, žele fiksnu odštetu od 100 milijuna eura, plus dodatne bonuse.

Za konačan epilog zainteresirana je i treća strana, a riječ je o Dinamu. Hrvatski prvak prodao je Gvardiola prije dvije godine za 18,8 milijuna eura, ali i 20 posto od idućeg transfera.

Dinamo će postotak dobiti od razlike iznosa za koji je Leipzig prodao Gvardiola i iznosa za kojeg ga je kupio. U slučaju da čelnici Manchester Cityja na koncu prihvate zahtjev njemačkog kluba Dinamu bi pripalo nešto više od 16 milijuna eura.

Leipzig je, inače, ovoga ljeta već zaradio 140 milijuna eura na odlaznim transferima te zaključio dvije rekordne prodaje u klupskoj povijesti. Dominik Szoboszlai transferiran je u Liverpool za 70 milijuna eura, dok je Christopher Nkunku prodan u Chelsea za 60 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:33