StoryEditor
Strani nogometemocije prevladale

Najpotresnija fotografija Cityjeva slavlja: ukrajinski nogometaš zaogrnuo trofej u zastavu svoje domovine i rasplakao se

Piše Robert Šola/SN
23. svibnja 2022. - 08:53

Oleksandr Zinčenko proživljavao je u nedjelju teške trenutke. Sjajni bek Manchester Cityja bio je presretan zbog osvojenog prvenstva, ali istovremeno nije mogao sakriti tugu zbog rata koji već mjesecima proživljava njegova Ukrajina.

Omotao je Zinčenko pobjednički trofej ukrajinskom zastavom te briznuo u plač. Lijevog beka Cityja odmah je tješio portugalski dvojac Joao Cancelo i Ruben Dias. Navijači Cityja također su mu priredili ovacije dok je preko trofeja prebacio zastavu svoje zemlje, pišu Sportske novosti.

Potreseni Zinčenko je rekao: "Za mene su to nezaboravne emocije, za sve Ukrajince koji trenutno gladuju, koji preživljavaju strahote u mojoj zemlji zbog ruske agresije. Volio bih donijeti ovu titulu u Ukrajinu jer svi to zaslužuju. Toliko mi podrške pružaju, a tako teško žive. To mi znači sve. Nikada neću zaboraviti ove događaje."

Zaključio je na kraju: "Nisam ni razmišljao previše o nogometu. Vidjeli smo podršku koju sam imao. Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim igrama, jer ovaj nevjerojatan klub zaslužuje sve što ima."

image
Oli Scarff/Afp
image
Oli Scarff/Afp
image
Oli Scarff/Afp
image
Oli Scarff/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2022 07:55