StoryEditorOCM
Strani nogometšumi, šumi javore

Ništa od Sigurovog debija za Kanadu, pobjedu svojih gledao je s klupe, a uskoro ima novu priliku

Piše SN
8. rujna 2024. - 08:34

Prije nekoliko dana nogometaš Hajduka Niko Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te predstavljati Kanadu. Naime, na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je sudjelovao i na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

Međutim, Sigur je u konačnici odlučio braniti boje Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo, ali na prve minute će ipak morati pričekati.

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha - izjavio je tada Sigur.

Ubrzo je uslijedila nereprezentativna pauza, odnosno prilika za Sigura da upiše prve minute za ‘Javorov list‘. Pozvan je za prijateljske utakmice sa SAD-om i Meksikom, a iako je kanadski izbornik iskoristio čak sedam zamjena, Sigura nije ubacivao u igru, tako da je mlada nada Bijelih povijesnu pobjedu svoje zemlje odgledala s klupe.

Kanada je, naime, tek drugi put nakon 1957. slavila u ‘susjedskom derbiju‘, odnosno SAD-u nanijela prvi poraz na američkom tlu, čime je prekinula njihov domaći niz od rekordne 23 utakmice bez poraza u međusobnim ogledima. Slavili su rezultatom 2:1, za Kanadu su zabili Jacob Shaffelburg i Jonathan David, dok je za Amerikance Luca de la Torre uspio tek smanjiti rezultat. U svakom slučaju, Sigur će novu priliku za debi imati već u srijedu 11. rujna, kada Kanada dočekuje Meksiko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 11:16