StoryEditorOCM

Niksi Vlašić milimetar do sretnog ishoda, prelazak u Italiju dogovoren skoro do zadnjih detalja

Piše Marko Crnjak/SN
20. lipnja 2023. - 20:35

Nakon dugo vremena u kontekstu transfer priče Nikole Vlašića napokon se može iskoristiti riječ - napredak. Malo je hrvatskih igrača koji toliko žarko čekaju na rješavanje svoje nogometne sudbine, neizvjesnost je pojam koji splitskog ofenzivca prati tjednima, pa i mjesecima. West Ham ili Torino? Dvojba je to koju Vlašić lako rješava, ali talijanski klub malo teže... Sve do danas, čini se, jer napokon iz Italije stižu sretne vijesti.

U slučaju Vlašićeve sage, najsretnija vijest može biti samo jedna. Glasila bi ovako: Nikola Vlašić službeno je igrač Torina! Nažalost po Splićanina, to još uvijek nitko ne može izgovoriti, ali prema izvještajima lokalnog medija Toro, uskoro bi se upravo to moglo dogoditi, jer razgovori između West Hama i Torina, u kojima je iznos odštete glavna točka prijepora, teku pozitivnim smjerom.

"U posljednjih nekoliko sati pregovori između dvaju klubova ohrabrujuće napreduju, ovog tjedna slijedi sastanak u kojem će strane pokušati definirati dogovor", stoji u izvještaju spomenutog medija koji torinski klub prati do detalja., pišu Sportske novosti.

Vlašić je izrazio čvrstu želju da nakon sezonske posudbe odradi potpuni transfer u Torino. Do komplikacija je došlo kada je londonski klub zatražio oko 13 milijuna eura, što je za Talijane prevelik financijki zalogaj, pa ga pokušavaju dobiti po nižoj cijeni, što je sada mnogo realniji scenarij nego što je bio "jučer".

Bio bi to najsretniji mogući epilog za hrvatski dvojac. Vlašić, rekosmo, želi ostati u klubu Serie A, a trener Ivan Jurić odavno je prestao kriti namjeru da u novu sezonu krene sa što više igrača s kojima je završio proteklu kampanju. Samo tako može ispuniti europske ambicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:40