StoryEditorOCM
Strani nogometostali iznenađeni

Nijemci se sprdaju sa stadionom u susjedstvu, ne mogu vjerovati gdje će ih smjestiti: ‘Ja se tu neću tuširati‘

Piše SPORT SD
11. listopada 2024. - 07:59

Njemačka gostuje u Bosni i Hercegovini u sklopu trećeg kola Lige nacija. Utakmica će se odigrati u Zenici, na Bilinom Polju, a Nijemci su ostali šokirani stanjem i izgledom stadiona.

Mnogima su upale u oko svlačionice na stadionu, a gostujući novinari su čak i napravili videoprilog o njima, koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama.

Na konferenciji za medije su o stanju svlačionica upitani i izbornik Julian Nagelsmann te vratar Alexander Nübel.

image

Alexander Nuebel i Julian Nagelsmann na konferenciji za medije u Zenici

Elvis Barukcic/Afp

"Zapravo je šarmantan. Nismo tako često igrali na takvom stadionu", kazao je Nagelsmann, okrenuvši situaciju na pozitivnu stranu. Podvukao je da mu je važno da je teren u dobrom stanju, a da za tuševe i svlačionice ne mari jer se neće tu tuširati nakon utakmice.

"Ljepše je od školskih terena, imali smo manje svlačionice od jedne školske dovrane u Stuttgartu godinu dana kada se obnavljao stadion", kazao je Nübel pa u šaljivom tonu dodao da će se on ipak tuširati na stadionu.

Reakcije Nijemaca na infrastrukturu glavna su sportska tema u BiH, pogotovo zato što tri dana nakon Njemačke na istom stadionu gostuje i Mađarska. 

Ipak, njemački RTL nije bio blag u predstavljanju svlačionica kao što su to bili Nagelsmann i Nubel. Istaknuli su sve nedostatke stadiona, začuđeni stanjem u kojem će boraviti njihova reprezentacija. Prilog koji su na Bilinom polju pripremili možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 08:46