StoryEditor

Nije ni sjeo na klupu, a već su počeli problemi: Boban i Maldini pronašli novog trenera, ali navijači su već pokrenuli kampanju protiv njega zbog nekoliko razloga

Piše SN
9. listopada 2019. - 20:49

Milan ima novog trenera. Vijest je službena, a smijenjenog Marca Giampaola na klupi talijanskog velikana naslijedit će Stefano Pioli, pišu Sportske novosti.

Dio medija je još u utorak navečer nagađao da bi, nakon što je kao opcija otpao Luciano Spalletti, upravo Pioli mogao biti prvi favorit Zvonimira Bobana i Paola Maldinija. Sada su se ta nagađanja pokazala točnima...

53-godišnji Talijan poznati je stručnjak u tamošnjem nogometu. Pioli je prvo iskustvo u Serie A imao s Parmom 2006. godine. Nakon toga je vodio još nekoliko klubova iz najelitnijeg razreda talijanskog nogometa. Tu možemo nabrojati Chievo, Palermo, Bolognu, Lazio, Inter i Fiorentinu koja je posljednja na čijoj je klupi sjedio do dolaska u Milan.

Ono što čelništvu Milana već predstavlja problem kod ovog posla su - navijači. Naime, za njih, kako javljaju talijanski mediji, ovo nije dobar izbor s obzirom na to da je Pioli interist koji nije oduševio na klupi gradskog rivala, a pored toga, u 16 godina trenerske karijere nije napravio nikakav značajan rezultat. Samim time, na društvenim mrežama ekspresno je krenula kampanja #PioliOut.

Pioli je postao deveti trener Milana u posljednjih pet godina i osmi koji je sjedio na klupi oba kluba sa San Sira.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 21:49