StoryEditorOCM
Strani nogometNeočekivani transfer

Nije došao u Hajduk, ali ni u Rijeku. Nekadašnji napadač Cityja potpisao je za klub bivšeg trenera momčadi s Poljuda

Piše Sport SD
1. listopada 2024. - 10:32

Prijelazni rok je u najjačim europskim nogometnim ligama odavno završio, nešto kasnije i u SuperSport HNL-u, ali i dalje se klubovi mogu pojačati slobodnim igračima, onima koji nisu vezani ugovorima i u nove sredine stižu bez odšteta. Dogodio se jedan takav transfer koji će pratiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, a poglavito navijačima Hajduka, pretpostavljamo biti jako zanimljiv. Ciparska Omonia, klub na čijoj je klupi bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas, u svoje je redove dovela Stevana Jovetića.

Klub iz Nikozije kojeg od ljeta ove godine vodi litavski stručnjak doveo je Jovetića (34) kao slobodnog igrača. Prethodno se ovog ljeta Jovetić razišao s grčkim Olympiakosom i bio je u statusu slobodnog igrača, u potrazi za novim angažmanom. Jovetić je jedan od najboljih crnogorskih nogometaša od samostalnosti. Između ostalog igrao je i za Fiorentinu, Manchester City, Inter, Monaco, Sevillu, Herthu...

image

Edin Džeko i Stevan Jovetić, dvojica bivših napadača Manchester Ciytja koji su se povezivali s dolaskom u Hajduk

Andrew Yates/Afp

Jovetića se dovodilo u kontekst mogućeg dolaska u Hajduk u ljeto 2021. godine. Tada je Jovetić bio slobodan igrač nakon razlaza s Monacom. Povezivalo ga se tada i s drugim klubovima, ali je na koncu završio u njemačkoj Herthi. Ovog ljeta šuškalo se o njegovom dolasku u Rijeku. Pogotovo u slučaju da je Rijeka ušla u Konferencijsku ligu i zbog toga što je na klupi momčadi s Rujevice njegov sunarodnjak Radomir Đalović. Trebao je navodno biti zamjena za Franju Ivanovića, ali ni to se nije realiziralo.

image

Stevan Jovetić na utakmici reprezentacija Srbije i Crne Gore

AFP

Dambrauskas je bio trener Hajduka od studenoga 2021. do rujna 2022. godine. U tom je periodu osvojio kup, prvi Hajdukov trofej nakon devet godina suše. Nakon što ga je tadašnje vodstvo klubu na čelu s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem smijenilo u ranoj fazi iduće sezone, od tada često kada krenu turbulencije Hajdukovi navijači zazivaju njegov povratak na Poljud.

Dambrauskasova Omonia je sudionik Konferencijske lige. U 11 susreta odrađenih klupi kluba iz Nikozije Dambrauskas ima odličan učinak od devet pobjeda i samo dva poraza. Poslije pet odigranih kola njegova momčad je na drugom mjestu ciparskog prvenstva. U četvrtak će nastup u novom formatu Konferencijske lige otvoriti susretom protiv islandskog Vikingura. Nakon Hajduka nešto malo manje od godinu dana Dambrauskas je vodio grčki OFI s Krete, a potom je poslije određene stanke preuzeo Omoniju.

image

Jovetić u dresu reprezentacije Crne Gore

AFP
image

Mario Vusković i Stevan Jovetić u duelu

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 10:32