StoryEditorOCM
Strani nogometbrani prijatelja

Nigerijac ispalio veliku glupost i udario na zvijezdu, a onda se javio Dejan Lovren: ‘Očito je pio nešto novo‘

Piše Sport SD
25. ožujka 2024. - 20:53

Yakubu Aiyegbeni poznato je ime ljubiteljima engleskog nogometa. Nigerijac je za 252 nastupa u Premiershipu zabijao golove u dresovima četiri različita kluba - Portsmoutha, Middlesbrougha, Evertona i Blackburna, ali što se tiče trofeja, osvojio ih je ravno - nula. Najveći doseg u karijeri bio mu je dvostruko prvenstva Izraela (2001., 2002.), no svejedno se usudio poniziti jednog od najboljih afričkih igrača u povijesti engleskog nogometa i čovjeka koji je na klupskoj razini osvojio što se osvojiti može - Mohameda Salaha.

- Salah, prema mojemu mišljenju, nije igrač svjetske klase. Nije dobar s loptom i većinu golova je postigao uz čistu sreću - ispalio je 41-godišnji Nigerijac pa izdvojio tko prema njegovu mišljenju uživa status najvećeg afričkog igrača u Premiershipu.

- Ne možete reći da je Mohamed Salah najveći afrički nogometaš koji je igrao u Premiershipu. Najveći su OkochaDrogbaKanuYaya ToureAdebayor Sadio Mane.

Premda je izdvojio uistinu odabrano društvo, ovaj prvi dio šokirao je bivšeg hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena koji je stao u obranu svog bivšeg suigrača i velikog prijatelja.

"Očito je probao neko novo piće", u svom je stilu prokomentirao Lovren.

Inače, od nabrojanih igrača, samo Drogba (254), Mane (263) i Kanu (271) imaju više nastupa nego Salah u elitnom rangu elitnog nogometa, a Egipćanin je sa 154 gola već neko vrijeme najbolji afrički strijelac u povijesti Premiershipa. Može li ih se toliko postići "uz čistu sreću", procijenite sami...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:24