StoryEditorOCM
Strani nogometgruba predigra

Nevjerojatna diskriminacija riječkih navijača u Ljubljani, neće moći na tribinu: ‘Po kojem je ovo zakonu dozvoljeno?‘

Piše Goran Čičin Mašansker/SN
28. kolovoza 2024. - 18:30

U Ljubljani će se u četvrtak odigrati uzvratna utakmica play-offa Konferencijske lige između Olimpije i RIjeke. Prvi susret na Rujevici završio je bez pobjednika (1:1), logično je da uzvrat u glavnom gradu Slovenije izaziva velik interes domaćih, ali isto tako i gostujućih navijača.

Rijekini fanovi dobili su uobičajeni postotak ulaznica, no moguće je da će se dio njih pokušati ‘probiti‘ i na neke dijelove Arene Stožice koji nisu namijenjeni njima, prenose Sportske novosti.

Međutim, iz Olimpije su poručili neka to ni ne pokušavaju, jer im je misija unaprijed osuđena na neuspjeh. Slovenski klub je na svojim digitalnim kanalima objavio upozorenje svim gostujućim navijačima koji planiraju ulazak u domaće sektore.

‘‘Prilikom personalizacije, svi navijači s hrvatskom putovnicom ili hrvatskim osobnim dokumentom bit će odbijeni na ulazu! Šanse za ulazak na stadion su nikakve - bez iznimaka!‘‘, oštro je priopćeno iz tabora Rijekinog suparnika.

Sudeći prema prvim reakcijama, navijačima Rijeke odluka iz Ljubljane nije najbolje sjela.

"Normalno ste nam prodavali karte! Po kojem je ovo zakonu dozvoljeno? Diskriminacija na temelju porijekla?", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 14:06