StoryEditorOCM
Strani nogometsigurno neće pomoći

Neugodno iznenađenje za Kovačića i suigrače: vlasnik Chelseaja brutalno kaznio igrače zbog loših rezultata

Piše SPORT SD
20. travnja 2023. - 15:34

Chelseajeva sezona se pretvara u pravu noćnu moru. Unatoč rekordnim količinama novca ulupanima u klub Real Madrid ih je s lakoćom izbacio iz najelitnijeg europskog natjecanja. Uz to, u prvenstvu su na jedanaestom mjestu sa samo 39 bodova, bliže relegaciji nego četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Zbog loših rezultata vlasnik kluba Todd Boehly je odlučio igračima smanjiti plaće za 30 posto, ali samo nekima, kako bi se nadoknadio novac koji neće zaraditi od natjecanja iduće godine. 

image

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly

AFP

Plaća će biti smanjena samo igračima koji su nedavno došli u klub, i onima koji su nedavno potpisali nove ugovore. To uključuje i Enza Fernandeza, koji je doveden za 120 milijuna eura te će se morati oprostiti od dobrog dijela svoje plaće. 

No, mnogim igračima se plaće neće smanjivati, a među njima je i Mateo Kovačić. Uz njega plaća se neće smanjiti ni zvijezdama Masonu Mountu, Edouardu Mendyju, Kepi Arrizabalagi, Christianu Pulišiću i Hakimu Ziyechu.

"Igrači nisu dobro primili ove vijesti", rekao je izvor iz kluba za britanski The Sun.

"Nekome će se plaća osjetno smanjiti, a igraču pored njega će ostati netaknuta. To nije najbolji recept za popraviti već lošu atmosferu u svlačionici. Sada vam je jasno zašto su neki igrači Chelseaja izgeldali tako ljuto tijekom utakmice u utorak."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:16