StoryEditorOCM
Strani nogometAfrika paprika

Nesuđeni trener Hajduka kojeg je nekoliko žena optuživalo za seksualno uznemiravanje preuzeo je reprezentaciju Zambije od Aljoše Asanovića

Piše Frane Vulas
22. prosinca 2022. - 18:01

Bivši trener Chelseaja Avram Grant (67) novi je izbornik Zambije. Na klupi afričke reprezentacije Izraelac je naslijedio nekadašnjeg veznjaka Hajduka i reprezentacije Hrvatske Aljošu Asanovića koji je s te pozicije otišao u rujnu, odnosno njegovog privremenog nasljednika Mosesa Sichonea koji je od tada vodio momčad do ovog imenovanja trajnog rješenja.

Nogometni savez Zambije objavio je kako je Grant potpisao dvogodišnji ugovor i predstavljen je u Lusaki.

Između ostalog Grant je u karijeri vodio Chelsea s kojim je igrao finale Lige prvaka 2008. godine, West Ham, a reprezentaciju Gane odveo je do finala Afričkog kupa nacija 2015. godine. I

zraelac je krajem 2008. godine navodno bio vrlo blizu klupe Hajduka, u vrijeme kada je "bijele" vodio Ante Miše, ali to se nikada nije realiziralo. Početkom ove godine u izraelskoj je javnosti, u emisiji tv postaje „Channel 12”, Grant bio optužen za seksualno uznemiravanje od strane nekoliko žena.

Nesuđeni trener Hajduka je tada sve demantirao, uz iskrenu ispriku svima koje je možda doveo u nelagodnu situaciju ili povrijedio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 04:04