StoryEditorOCM
Strani nogometsad se pravdaju

Nešto je trulo u Milanu, na pomolu je totalni raskol: Zvijezde usred utakmice okrenule leđa treneru

Piše SN
1. rujna 2024. - 12:22

Trebao je to biti neki ‘novi Milan‘, nova stranica povijesti talijanskog giganta, međutim nakon samo tri kola nove sezone Rossoneri su, blago rečeno, na konopcima. Nakon što je klub nakon pet godina napustio Stefano Pioli, vruću klupu Milana preuzeo je Paulo Fonseca, a portugalski trener vjerojatno nije mogao ni sanjati ovako loš start u novu epohu svoju trenerske karijere, pišu Sportske novosti.

Nakon 2:2 remija s Torinom u prvom kolu i 1:2 poraza protiv Parme, Fonsecina je momčad na gostovanju kod Lazija imala imperativ pobjede kako bi zadržala priključak za vrhom. Odlučio se 51-godišnji stručnjak i za svojevrsni presedan u pripremi utakmice, u Rim je izveo početnu jedanaestorku bez glavnih zvijezda Rafaela Leaoa i Thea Hernandeza. Unatoč tomu, za "milaniste" je sve jako dobro počelo, već u 8. minuti poveli su preko Srbina Strahinje Pavlovića.

Ipak, kako to redovito biva s Milanom, domaćini su u drugom dijelu preokrenuli rezultat. Taty Castellanos i Boulaye Dia Laziju su donijeli ekspresno vodstvo, međutim Rossoneri su do kraja preko Leaoa uspjeli izvući bod. Iako je riječ o novom kiksu Milana, rezultat ipak nije ono o čemu se priča dan nakon, nego znakovit potez već spomenutog dvojca, Leaoa i Hernandeza, koji je jasno poručio što misli o trenerovoj odluci da utakmicu započnu s klupe.

Naime, dok je u drugom dijelu trajala pauza za osvježenje, svi igrači Milana osim Leaoa i Hernandeza došli su uz trenerski prostor i saslušanje uputa za daljnji tijek susreta. Tek osovina koja ordinira lijevom stranom Milanove momčadi ostala je na svojim pozicijama; pokušao se Hernandez, doduše, opravdati nakon utakmice da taj potez nema nikakvo dublje značenje, međutim to mu vjerojatno malo tko vjeruje.

- Bili smo na terenu dvije minute. Nije nam to trebalo. Onda ljudi pričaju, govore neistine. Rafa i ja smo uvijek uz momčad da pomognemo, a to je važna stvar - izjavio je francuski bek nakon susreta, no za mir u svlačionici, ako ga je uopće mogu uspostaviti, zasigurno će mu trebati ponešto više od ove izjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 02:14