StoryEditor
Strani nogometživuća legenda

Nepoznata priča o dirljivoj gesti kojom je Sir Alex Ferguson razveselio najstariju vlasnicu sezonske ulaznice za utakmice Manchester Uniteda

Piše A.J.
8. studenog 2019. - 10:17

Sir Alex Ferguson poznat je po mnogim stvarima tijekom svoje vladavine Old Traffordom, a britanski The Times podsjetio nas je na dirljivu gestu kojom je škotski trener razveselio najstariju vlasnicu sezonske ulaznice za utakmice Manchester Uniteda.

Priču je originalno ispričao bivši reporter Leicester Mercuryja Jeremy Clay.

Devedesetih godina prošlog stoljeća nije bilo društvenih mreža, a internet je tek pušten u globalnu upotrebu 1995. Stoga, kada nisu bili zadovoljni kvalitetom novina ili autorskim člancima, čitatelji bi pisali pisma ili zvali u redakciju.

Tako je i Clay često primao pozive od gospođe Alice koja je bila u devedesetim godinama svog života i koja se stalno žalila da novine premalo pišu o Manchester Unitedu. Ispostavilo se da je ona najstarija vlasnica sezonske ulaznice, a kako je gospođa često zvala, ona i Clay su s vremenom počeli ćaskati.

Tako mu je jednom ispričala priču o tome kako je Sir Alex Ferguson slao minibus u Leicester da ju dovede do Old Trafforda, i tako svaku utakmicu. Inače, put od Leicestera do Manchestera iznosi oko 180 kilometara u jednom smjeru.

Ali, Alice je s vremenom počeo izdavati vid te više nije mogla prisustvovati utakmicama, a kada je to čuo, Ferguson joj je platio operaciju.

Zaista je ponekad nevjerojatno kako nogomet spaja ljude i unosi im radost u život, a Ferguson, kojeg se ionako smatra jednim od legendi najvažnije sporedne stvari na svijetu, ovom gestom je pokazao da razumije pravu bit nogometa.

#MANCHESTER UNITED#SIR ALEX FERGUSON

Izdvojeno

03. srpanj 2020 23:27