StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Nenad Bjelica: Pokazali smo da nismo toliko daleko od razine Reala; Ancelotti: Malo čudna utakmica

Piše I.Č.M./SN
12. prosinca 2023. - 23:58

Nenad Bjelica nastavlja spasilačku misiju s Union Berlinom u Bundesligi nakon što se u utorak domaćim porazom od Reala (2:3) oprostio od Europe za ovu sezonu.

- Real Madrid vas tjera da puno trčite. Morate ih loviti do iznemoglosti, ali to se događa i boljim momčadima od Union Berlina. Primili smo puno kasnih golova; protiv Brage, protiv Madrida dvaput, imali smo puno loše sreće. Pokušat ćemo naučiti iz toga i biti bolji – izjavio je hrvatski stručnjak nakon poraza u Berlinu.

Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je kvaliteta na kraju ipak presudila, no Union svakako ima adute za ostanak u najvišem rangu njemačkog nogometa.

- Pokazali smo da nismo toliko daleko od njihove razine, oba su bila vrlo tijesna poraza. Sada ćemo se morati potpuno fokusirati na Bundesligu, ali igranje protiv takvih protivnika može nam pomoći. Možemo biti ponosni na naše izvedbe – poručio je Bjelica.

Hrvatski veznjak Luka Modrić propustio je postati najstarijim Realovim strijelcem u povijesti Lige prvaka, njegov udarac s bijele točke nogom je obranio vratar Frederik Ronnow.

Marca je Modrićevu igru ocijenila sedmicom, dok je igračem utakmice proglasila Judea Bellinghama koji je dobio devetku.

U opisnoj ocjeni napominje se kako je Modrić krenuo kao zadnji vezni u paru s Valverdeom, te se komfornije osjećao u nastavku kad se niže spustio Kroos. Što se promašenog penala tiče, autor napominje kako je sreća tu uvijek važan čimbenik.

SofaScore je Modriću dao ocjenu 7.0. Imao je hrvatski veznjak 127 dodira s loptom, 96 % točnih dodavanja (108/113) od kojih su četiri bila ključna. Uz kazneni udarac, promašio je i jednu veliku priliku, a nije osvojio niti jedan od pet duela u kojima je sudjelovao.

- Malo čudna utakmica, dobro smo je kontrolirali 40 minuta i u dvije lude minute su nam otežali posao. U drugom poluvremenu pokušali smo biti malo učinkovitiji. Kad imaš napadača kao što je Joselu, moraš probati s više centaršuteva. Joselu je važan igrač koji nam puno pomaže svojim karakteristikama – komentirao je Realov trener Carlo Ancelotti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:37