StoryEditorOCM
Strani nogometNeka ponovi ako može

Nemoguće je novo moguće, u istoj akciji upisao ‘asistenciju‘ i zabio ludi gol. Ma koji Messi, lik je sam svoj majstor

Piše F. V.
22. siječnja 2024. - 11:56

U nedjeljom srazu Bournemoutha i Liverpoola u Premiershipu sastav trenera Jurgena Kloppa je po teškim vremenskim uvjetima, jakom nevremenu (posljedice oluje Isha), u drugom poluvremenu razbio nemoćnog domaćina i u tom periodu zabio sva četiri pogotka (završilo je 0:4). Po dva pogotka zabili su Darwin Nunez i Diogo Jota, ali najviše će se pričati o drugom pogotku Portugalca za 0:3. Naime, Jota je u istoj akciji ‘asistirao‘ i zabio pogodak.

Nakon ubačaja s desne strane Connora Bradleya u 79. minuti, Jota je pokušao šutirati, ali je - promašio loptu. Međutim, ‘zaspala‘ je obrana domaćina. Iskoristio je to portugalski napadač i svoj promašaj pretvorio je u - ‘asistenciju samome sebi‘. Najbrži je bio na odbijenoj lopti i potom je iz prve i efektno zabio gol. Iskupio se za prvotni promašaj na najbolji mogući način. Pogodak možete pogledati OVDJE, nakon minute i 20 sekundi sažetka.

image
AFP

Naravno da je u statistikama ostao mladi desni bočni Bradley upisan kao asistent za ovaj pogodak, ali pamtit će se ovaj gol po vrhunskoj snalažljivosti Jote koji je grešku pretvorio u zgoditak. A imao je i jednu pravu asistenciju, za prvi gol Nuneza za vodstvo Liverpoola. Uz učinak od dva gola i (najmanje) jedne asistencije proglašen je po većini analiza za igrača susreta. Ovom pobjedom zadržao je lider Liverpool pet bodova prednosti u odnosu na pratnju Manchester City (utakmica manje), Arsenal i Aston Villu.

image
AFP

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:03