StoryEditor

Nemar u liječenju? Policija pretražila kuću i kliniku liječnika nogometne legende, Maradonin odvjetnik će zatražiti punu istragu

Piše PSD
29. studenog 2020. - 17:10
AFP

Policija u Argentini pretražila je kuću i privatnu kliniku dr. Leopolda Luquea, liječnika nogometne legende Diega Armanda Maradone koji je preminuo prije četiri dana.

Pokušavaju utvrditi je li bilo nemara u liječenju jednog od najvećih nogometaša svih vremena.

Nalog za pretresom zatražili su tužitelji iz bogatog predgrađa Buenos Airesa, San Isidra, a potpisao ga je lokalni sudac, stoji u izjavi tužiteljstva.

- Jučer, u subotu nastavili smo s istragom i prikupljanjem dokaza. Nastavljamo uzimati izjave od brojnih osoba, među kojima su i članovi rodbine preminulog. Nakon prikupljenih podataka i dokaza, lokalno tužiteljstvo smatralo je potrebnim obaviti pretres kuće i ordinacije liječnika Leopolda Luquea, stoji u priopćenju tužiteljstva u kojemu se ne navodi što je potaknulo istragu. 

Maradonin odvjetnik Matias Moria rekao je da će zatražiti punu istragu o okolnostima u kojima je umro Diego Maradona, kritizirajući pritom, kako je rekao, sporu reakciju hitne službe, kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do slavnog nogometaša.

Maradona je u početkom studenog hospitaliziran u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnosticiran krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u gradiću Olivos, gdje u utorak operiran. 

- Njegov oporavak vrlo dobro napreduje. Posljednji pregled kompjuterskom tomografijom (CT) bio je odličan. Maradona može hodati, razgovara sa mnom i puno je prisebniji. On želi otići kući što prije, ali plan je da ga zadržimo u bolnici još barem jedan dan. Kad bude otpušten iz bolnice pratiti ćemo zdravstveno stanje u njegovom domu", izjavio je nakon operacije dr. Leopoldo Luque.

U posljednjih 20 godina Maradona je zbog konzumiranja droge i alkohola imao velikih zdravstvenih problema. Dva puta je doživio srčani udar, zbog prekomjerne konzumacije alkohola 2007. je završio u bolnici, jedno vrijeme se je liječio na Kubi, a bio je i na operaciji želuca koja mu je pomogla da smanji kilažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. siječanj 2021 12:56