StoryEditorOCM
Strani nogometloše mu se piše

Nema kraja lošim vijestima za Marija Vuškovića, potvrđena vijest koja bi mogla značiti kraj karijere mladog stopera

Piše SPORT SD
24. travnja 2023. - 23:31

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB-a) suspendirao je Marija Vuškovića na dvije godine nakon što ga je proglasio krivim za doping, ali stvari se sada čine još gorima za bivšeg stopera Hajduka.

Vušković je odbio nagodbu da prihvati godinu dana suspenzije, uvjeren u svoju nevinost, a nakon što je dobio dvogodišnju kaznu, odlučio se žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Isti potez povukao je i HSV, koji podržava Vuškovića u njegovoj borbi za dokazivanje nevinosti, ali na žalbu se odlučila i NADA (njemačka Nacionalna antidopinška agencija).

Naime, kako su i najavili, oni su se žalili i traže maksimalnu kaznu za Vuškovića, odnosno četverogodišnju suspenziju. Večernji list u posjedu je dokumenta koji to i dokazuje.

Ukoliko sud zaista odreže četverogodišnju kaznu stoperu HSV-a, to bi praktički značio kraj karijere za njega, jer ne bi smio ni igrati ni trenirati u nijednom klubu.

Podsjećamo, Vušković je bio pozitivan na eritropoetin (EPO), koja se uzima intravenozno te se smatra jednim od najtežih dopinških prekršaja u sportu uopće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:41