StoryEditorOCM
Strani nogometprvi put samostalno

Nekadašnji igrač Hajduka dobio izazovan trenerski posao, nakon što je dugo bio pomoćnik sada mu je ‘svanula zora‘

Piše SPORT SD
27. kolovoza 2024. - 18:33

Valja tu i tamo provjeriti kako ide nekadašnjim hajdukovcima, igračima koji su ostavili traga u Splitu, prije nego su se otisnuli u svijet tražiti svoj put. Evo, velike promjene se ovih dana događaju Mladenu Bartuloviću. Pamti ga Split, kao dio momčadi Hajduka koja je osvojila onaj zadnji naslov 2005. godine, već je to sada davna prošlost. 

Otisnuo se potom u Ukrajinu, nije u vrijeme transfera ni 20 godina imao. Igrao je do kraja karijere, do 2022. godine samo u Ukrajini, uz jedan kraći izlet u Poljsku. Izgradio je život tamo, pustio korijenje, kako se običava kazati. Nije ga ni rat potjerao. Odmah nakon što je završio igrati, prebacio se u trenere. Ostao je uz ukrajinske nogometne terene.

Radio je kao pomoćni trener zadnjih godina u Zorji. Ujesen prošle godine dosta toga se posložilo, tadašnji trener, kontroverzni Srbin Nenad Lalatović dobio je otkaz, privremeno je Bartulović postavljen za trenera. Baš prije europske utakmice protiv Slavije iz Praga. Pobijedila je Zorja s Mladenom na čelu, 2:1 je bio rezultat. Ali, nije Mladen bio plan klupskih čelnika, odradio je tu, jednu utakmicu, odmah nakon postavljen je novi trener.

Sjeo je na klupu tada Valerij Krivencov, nije dugo prošlo, zamijenio ga je Jurij Koval, pa je i on ubpa ga je tada zamijenio Jurij Koval, sve te smjene je Bartulović preživio, a sada je, nakon loših rezultata maknut i Koval.

Došli smo i do onih velikih promjena, spomenutih na početku teksta. Ovaj put, Bartulović je postavljen za trenera. Eto svanula je Mladenu zora, pa je postao trener Zore luhanske. (Zorja u prijevodu znači zora).

Iako ni sada nije konačna odluka, ali drukčije su stvari nego prije. Razmišljaju u Zorji koga staviti za trenera, a ovaj put Bartulović je prvo ime na listi kako pišu ukrajinski mediji.

Bio bi mu to prvi trenerski posao, velika bi bila očekivanja, Zorja je klub s europskim ambicijama, velik izazov za tek 37-godišnjeg Hrvata ukrajinskog štiha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 11:37