StoryEditorOCM
Strani nogometOgromno priznanje

Nekadašnjem velikom talentu Hajduka koji igra možda i najbolji nogomet karijere navijači su poklonili poseban trofej

Piše F. V.
22. svibnja 2023. - 13:07

Mostarski Zrinjski osvojio je po osmi put naslov najbolje momčadi Bosne i Hercegovine, a pobjedom u finalu kupa nad Veležom u Zenici momčad koju vodi bivši igrač Hajduka Krunoslav Rendulić ove je sezone došla i do duple krune. Jedan od na terenu najzaslužnijih za povijesnu sezonu ‘plemića‘ bio je bivši nogometaš Hajduka Mario Tičinović (31). To su znali prepoznati i navijači Zrinjskog.

Pred početak utakmice protiv Leotara u kojoj je Zrinjski bio domaćin u Čitluku (2:1), Klub navijača Ultras-Zrinjski je 22. put dodijelio trofej ‘Filip Šunjić – Pipa‘. Ove sezone ‘Ultrasi‘ su nagradu dodijelili Tičinoviću.

Nagrada koja se dodjeljuje od 2000. godine na kraju svake natjecateljske sezone pripadne igraču koji se najviše istaknuo kako svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, tako i odnosom prema navijačima. Od 2004. godine nagrada nosi naziv Trofej ‘Filip Šunjić – Pipa‘, u čast tragično poginulog člana Kluba navijača.

Tičinović je imao izrazito dobru sezonu u dresu Zrinjskog, a između ostalog zabio je i pet prvenstvenih pogodaka od kojih su neki baš bili efektni. Svlačionicu Tičinović dijeli s još jednim bivšim igračem ‘bijelih‘ Tomislavom Kišem. Kolo prije kraja Premijer lige Tičinovićev Zrinjski ima čak 20 bodova više od najbližeg pratitelja Borca iz Banja Luke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:49