StoryEditorOCM
Strani nogometizravni crveni

Ne skrivaju nezadovoljstvo: hrvatski reprezentativac na udaru zbog isključenja, stigla isprika: ‘Stvarno mi je žao...‘

Piše Anđela Vuko/SN
23. veljače 2024. - 09:17

Branič Ajaxa Josip Šutalo dobio je tijekom sinoćnjeg dvoboja s norveškim Bodø/Glimtom izravni crveni karton već u 47. minuti. Bivši igrač Dinama neoprezno je s leđa srušio protivničkog napadača koji je išao prema golmanu nizozemske momčadi Diantu Ramaju.

Na prvu se činilo kao da se igrač s brojem 26, Tobias Fjeld Gulliksen, možda spotaknuo, ali spornu situaciju ubrzo je riješio glavni sudac susreta Tasos Sidiropoulos te je nakon pregleda VAR snimke hrvatskom nogometašu pokazao crveni karton - pišu Sportske novosti.

Nizozemci su u tom trenutku vodili 1:0 u gostima nakon što je u prvoj utakmici bilo 2:2. Utakmica je u regularnom dijelu završila 1:1, a onda je u 114. minuti Kenneth Taylor pogodio za 2:1 i osigurao prolazak Ajaxa u osminu finala Konferencijske lige.

Navijači nizozemske momčadi nisu skrivali svoje nezadovoljstvo Šutalovom igrom.

"Nije mi jasno kako uspijeva biti tako prosječno loš za nas kad je naizgled tako dobar za Hrvatsku i Dinamo", napisao je jedan od korisnika Reddita.

"Možda je prerano osuđivati ​​ga, ali on doista čini puno osnovnih pogrešaka. Biti krivo postavljen, nesposoban prijeći preko 7 metara ili gledati loptu i dopustiti protivniku da ti prođe s leđa su pogreške koje se zapravo ne mogu objasniti formom ili jezičnim barijerama", nadovezao se drugi.

Javili su se i navijači Dinama koji su stali na Šutalovu stranu:

"Ako ga ne želite, rado ćemo ga primiti natrag. Ali ozbiljno, još je mlad i imao je prostora za rast u Dinamo baš kao i Gvardiol. Uz malo samopouzdanja bit će fenomenalan s vama", stoji u jednoj od objava.

Nizozemski mediji s druge strane nisu imali toliko razumijevanja za hrvatskog braniča. Tako je Voetbalprimeur Šutalu dao ocjenu tri što je najmanje među igračima koji su bili u početnih 11.

"Još jedan veliki promašaj Šutala. Prije poluvremena je dosta toga išlo po zlu, ali je crvenim kartonom na početku drugog poluvremena došao do novog dna. Tek je veljača, ali Hrvatu treba dugi odmor", napisali su.

I sam Šutalo bio je svjestan da njegova jučerašnja predstava nije bila baš najbolja pa se suigračima ispričao u objavi na Instagramu.

“Stvarno mi je žao što je moja greška natjerala moje suigrače da se moraju danas još jače boriti. Učinili ste nas sve ponosnima”, napisao je hrvatski reprezentativac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:05