StoryEditorOCM
Strani nogometmladić ozlijeđen

Navijači Zrinjskog potukli se u Mostaru prije utakmice, ali ne s Islanđanima...

Piše Hina
10. kolovoza 2023. - 13:19

Jedan je mladić lakše ozlijeđen u srijedu navečer u napadu skupine huligana na prolaznike u središtu Mostara neposredno nakon što su se obračunale dvije navijačke skupine mostarskih nogometnih klubova Veleža i Zrinjskog koji večera igra susret Europske lige.

Prema policijskome priopćenju oko 22 sata na središnjoj mostarskoj šetnici sukobili su se navijači Veleža i Zrinjskog koji se nazivaju ‘Red Army‘ i ‘Ultrasi‘. Nasilnici su imali kapuljače na glavi te su se međusobno gađali kamenjima.

Ubrzo je na mjesto incidenta stigla policijska ophodnja nakon čega su se oni razbježali.

Nešto poslije nekolicina huligana je napala mladića koji se nalazio ispred zgrade gimnazije u središtu grada u društvu s dvije djevojke. Mladić je dobio udarce nogama i palice po leđima i pri tome je lakše ozlijeđen.

Policija je tragajući za nasilnicima utvrdila da je napad izveo maloljetni 14-godišnjak u čijem su društvu bila još trojica vršnjaka.

"Slijedi operativni rad i poduzimanje svih zakonom predviđenih mjera", objavila je policija.

Policija je tijekom večeri povećala broj policijskih ophodnji u središtu grada koji su često poprište sukoba navijača dvaju mostarskih klubova iz zapadnog, većinskog hrvatskog i istočnog, većinskog bošnjačkog dijela grada.

Posljednji incident dogodio se uoči večerašnjeg ogleda Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog iz Mostara s islandskom ekipom Breidablika u Europa ligi. U slučaju da uspiju proći ovu prepreku Mostarci će ostvariti povijesni plasman jednoga bosanskohercegovačkog kluba u grupnu fazu natjecanja i nastupiti najmanje u Konferencijskoj ligi. Kako bi pak igrali u grupnoj fazi Europa lige morali bi pobijediti momčad Laska iz Austrije.

U Mostaru i Hercegovini tjednima vlada veliko zanimanje za susrete HŠK Zrinjskog koji je ujedno najuspješnija nogometne momčad u Bosni i Hercegovini s najviše osvojenih trofeja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:57