StoryEditorOCM
Strani nogometdetaljna analiza

Navijači Liverpoola nisu krivi za kaos koji je nastao uoči finalne utakmice Lige prvaka odlučio je francuski Senat

13. srpnja 2022. - 18:15

Francuski Senat sastavio je posebno izvješće u kojem je ustanovljeno kako navijači Liverpoola nisu krivi za kaos koji je nastao uoči finalne utakmice Lige prvaka između nogometaša madridskog Reala i Liverpoola.

Podsjetimo kako je utakmica na Stade de Franceu kasnila zbog golemih gužvi na ulazima u stadion, a prve informacije koje su nudili francuska policija i organizatori utakmice, Europska nogometna organizacija, govorili su da je sve to epilog toga što su brojni navijači Liverpoola imali lažne ulaznice s kojima su pokušali ući na stadion. Te da su engleski navijači bili jedini krivci za sve nastale probleme.

No, francuski Senat je donio drugačiju odluku te je osim nevinosti navijača Liverpoola naglasio da su takvim startnim informacijama „organizatori željeli odvratiti pozornost od vlastitih velikih pogrešaka“.

Inače, članovi Senata su uoči donošenja odluke saslušali navijače Liverpoola, francusku policiju, vladine dužnosnike  te direktora natjecanja Europske nogometne organizacije (UEFA).

Za kaos uoči utakmice koja je kasnila nešto više od 30 minuta članovi francuskog Senata su označili slabu komunikaciju, loš rad i obučenost stražara te neadekvatno pripremljeno djelovanje u slučaju kriznih situacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 23:24