StoryEditor
Strani nogometiskazali zabrinutost

Navijači Bayerna će možda morati u karantenu po povratku sa Superkupa: Moramo biti jako oprezni da nam se ne dogodi nešto kao Ischgl

Piše Hina
21. rujna 2020. - 20:03
Cristina Quicler/AFP

Navijači minhenskog Bayerna mogli bi završiti u karanteni nakon povratka iz Budimpešte gdje će se igrati europski Superkup. 

Bayern i Sevilla u četvrtak igraju europski Superkup, a utakmicu će s tribina moći pratiti 20.000 gledatelja, među kojim bi trebalo biti i 2.100 navijača minhenskog kluba. Stadion Puskas Arena na kojem se igra Superkup ima kapacitet od 67.000 mjesta a UEFA je u kolovozu odobrila popunjenost od 30 posto.

Ministar predsjednik Bavarske Markus Söder je izrazio zabrinutost da utakmica Superkupa ne postane žarište zaraze koronavirusom.

"Moramo biti jako oprezni da nam se ne dogodi nešto kao Ischgl", izjavio je Soder na njemačkom radiju aludirajući na austrijsko skijalište iz kojeg je ove zime krenula zaraza koonavirusom.

"Putovanje u glavni grad Mađarske koji se smatra rizičnom zonom nije razumno i zato se mijenjaju pravila o karanteni", kazao je Soder, ističući kako će u karantenu, kada se vrate u Njemačku, morati i osobe koje budu boravile čak i manje od 48 sati u Budimpešti.

Od 20.000 ulaznica oliko ih je pušteno u prodaju Bayer i Sevilla dobili su po 3.000. Sevilla je već vratila 2.500.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 10:01