StoryEditorOCM
Strani nogometnulta tolerancija

Navijač Mallorce zbog rasističkog vrijeđanja Viniciusa Juniora i Samuela Chukwuezea dobio trogodišnju zabranu članstva

Piše Hina
22. ožujka 2023. - 17:15

Navijač Mallorce kažnjen je oduzimanjem članstva na tri godine nakon što je utvrđeno da je na rasnoj osnovi vrijeđao Vinicus Juniora, nogometaša madridskog Reala i Samuela Chukwuezea, igrača Villarreala.

Tog 20-godišnjeg navijača identificirali su članovi klupskog osiguranja, a dotični je na dvije različite utakmice njegovog kluba, protiv Reala i Villarreala, pogrdnim imenima nazivao spomenute nogometaše.

Španjolska komisija za borbu protiv nasilja i rasizma već je predložila kaznu za ovog navijača. U pitanju je novčana kazna od 4000 eura te jednogodišnja zabrana pristupa stadionima.

U posljednje vrijeme brazilski nogometaš Reala Vinicius Junior u epicentru je svih rasnih napada pa je tako Valladolid već kaznio dvanaest svojih navijača oduzimanjem sezonskih ulaznica nakon vrijeđanja Viniciusa Jr.

Prepoznavanje počinitelja i kažnjavanje obavljeno je u još nekim slučajevima rasnog vrijeđanja u španjolskom nogometu, ali još se traga za navijačima Atletica koji su prije gradskog derbija protiv Reala na jedan od madridskih mostova objesili lutku s likom Viniciusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 05:20