StoryEditorOCM
Strani nogometnajavio oproštaj

Narušeni odnosi: predsjednik Torina nije zaboravio Jurićeve riječi, Tudoru se otvaraju vrata...

Piše Vito Tomas/SN
1. ožujka 2024. - 11:34

Hrvatski trener Ivan Jurić mogao bi napustiti Torino na kraju sezone. Vijest je to koja već neko vrijeme kruži talijanskim medijima, a kao prvo ime za njegovog nasljednika spominje se Igor Tudor!

Jurić je još prije nekoliko tjedana najavio oproštaj od Torina ukoliko ne izbori Europu.

- Ako odem u Europu, ostat ću u Torinu, u suprotnom ću otići. Ako ostvarimo taj cilj, sjesti ćemo i razgovarati za dalje: ako to ne postignem, moja prisutnost ovdje nema smisla i treba nam netko drugi s duhom da uvede Torino u Europu - pišu Sportske novosti.

Predsjednik kluba Urbano Cairo ove izjave nije dočekao sa zadovoljstvom, naprotiv drsko mu je odgovorio.

- Ma zaboli me više za njega... Stalno pričamo. Sada je cilj završiti ovo prvenstvo i ispuniti što smo planirali, a onda ćemo vidjeti. Želim mu dobro i jako ga poštujem, ali može se i bez njega.

U svakom slučaju, odnosi između Jurića i uprave su narušeni te bi 48-godišnji hrvatski stručnjak, ukoliko nekim čudom ne izbori Europu, trebao napustiti Torino na kraju sezone. Čudo, jasno, jer se trenutno nalaze na 10. mjestu Serie A s osam bodova zaostatka za Romom, koja zauzima posljednje europsko mjesto. Ključne za Jurića mogle bi biti upravo iduće dvije utakmice u kojem ga očekuju dvoboji protiv Fiorentine i Napolija, jednih od glavnih konkurenata u pohodu na Europu.

image
AFP

Sve u svemu, kako navode novine Tuttosport, na klupi Torina mogla bi se dogoditi promjena Hrvat za Hrvata. Tudor se donedavno spominjao i kao opcija za klupu Napolija, no taj je posao propao zbog razloga već tipičnom Tudoru. Splićanin je zahtijevao uvjete za dugoročni projekt, no predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis to nije prihvatio te se odlučio za ‘sigurnu‘ opciju Waltera Mazzarrija.

Torino nije jedini klub oko kojeg se spominje Tudorovo ime, kako navode Talijani, Bologna bi, ukoliko ih Thiago Motta napusti na kraju sezone, ozbiljno razmotrila da na klupu dovede bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Tudor je u karijeri do sada trenirao Hajduk, PAOK, Karabükspor, Galatasaray, Udinese, Marseille i Veronu, gdje je vrlo brzo nakon Jurićeve smjene i sam zasjeo na klupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:45