StoryEditorOCM
Strani nogometneuništivi

Nakon što se Zlatan povukao, ostala su još samo tri aktivna nogometaša koja su igrala na Svjetskom prvenstvu 2002.

Piše R. R.
6. lipnja 2023. - 07:15

Zlatan Ibrahimović se na utakmici Milana i Verone oprostio od kluba, ali i okončao kraj karijere. Bilo je zaista puno emocija, mnogi na stadionu su plakali, pa čak i Zlatan koji je poznat kao hladan i arogantan tip.

Mnogi su mislili da će Ibrahimović karijeru nastaviti u Monzi, međutim umjesto toga odlučio je otići u mirovinu.

- Došlo je vrijeme za mene. Bilo je puno savjeta od drugih, ali došlo je vrijeme da kažem dosta i da uživam u privatnom životu i nogometu na drugi način - rekao je Zlatan na pressici poslije susreta i dodao: 

- Bilo je ponuda, ali nije bilo zanimljivo. Ako je netko odlučio prestati igrati, onda ga ponude ne zanimaju.

Ibrahimović je dodao da i njegova obitelj nije znala da će se oprostiti od nogometa, te da se na dan oproštaja uopće nije šalio, te je ličio na zombija.

Slavni nogometaš je osim za Milan igrao za brojne europske velikane kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Manchester Uniteda pa i PSG. Sve je počelo u Malmou 1999. godine, a jedno vrijeme je igrao i u SAD-u, za LA Galaxy.

Prethodno se oprostio i bivši španjolski reprezentativac Joaquin, legenda Betisa, što znači da sada imamo samo tri aktivna nogometaša koja su nastupala na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, koje je odigrano prije više od 20 godina u Japanu i Južnoj Koreji.

Jedan od njih je Gianluigi Buffon, legendarni talijanski vratar koji brani za Parmu i još uvijek nije odlučio okačiti „rukavice o‘ klin“. Drugi je Roque Santa Cruz, legendarni kapetan Paragvaja koji je imao uspješnu karijeru, između ostalih igrao za Bayern, Manchester City, Betis, Malagu... Trenutno u 41. godini je član Libertada. I tu je još Bartholomew Ogbeche, 38-godišnjak koji nastupa u Indiji za Hyderabad, a koji je 2002. nastupao za Nigeriju. Svojevremeno je igrao za PSG, Metz, Alaves, Real Valladolid, Cadiz, Middlesbrough, ali je posljednjih nekoliko godina u Indiji. Ima ugovor do ovog ljeta i pitanje je namjerava li nastaviti karijeru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:39