StoryEditorOCM
Strani nogometlegendarni zlatan

Ovo su najbolje izjave Ibrahimovića: ‘Ja sam kao Ferrari, a on vozi po makadamu‘; Otkrio je u čemu Beckham nema ukusa

Piše Iva Majić
6. lipnja 2023. - 13:27

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih nogometaša našeg doba. Međutim, došao je kraj jedne velike ere, jer je ovaj 41- godišnjak u nedjelju objavio kako ide u mirovinu. Kraj puta dugog 24 godine stigao je nakon susreta posljednjeg kola talijanskog nogometnog prvenstva u kojem je njegov Milan svladao Veronu s 3:1 na San Siru.

Legendarni Zlatan igrao je za Milan, Barcelonu, PSG, Manchester United i LA Galaxy.

Koliko je bio vrstan na terenu, toliko je i zabavan van njega. Vjerojatno je svatko bar jednom čuo neke od njegovih zanimljivih, zabavnih i dramatičnih komentara. Ibrahimović će svakako nedostajati nogometnom svijetu, a mi vam donosimo neke od njegovih najboljih izjava.

- Kada kupujete mene, to je isto kao da kupujete Ferrari. Ako vozite Ferrari, natočite vrhunski benzin u spremnik, izađete na autocestu i pritisnete gas. Guardiola je natočio dizel i otišao na makadam. Trebao je kupiti Fiat.

Ibrahimovićem osvrt na jednu sezonu u Barceloni u kojoj ga je trenirao Pep Guardiola, a sa španjolskim trenerom nije imao dobar odnos.

- Prvo sam otišao u lijevo, pa je i on, a onda u desno, a on me pratio. Zatim sam opet krenuo u lijevo i poslao ga po "hot dog", komentirao je Zlatan kako je prešao Liverpoolovog braniča Stephane Henchoza.

- Kako mislite poklon? Pa ima Zlatana. Odgovori kada su ga upitali što je poklonio sada njegovoj bivšoj djevojci za zaruke.

- Istina je da ne znam puno o igračima ovdje, ali zato oni znaju mene. Njegov dolazak 2012. godine u Ligue 1 u redove francuskog PSG- a.

- Pregledavali smo njegovu listu pjesama u svlačionici i bilo je puno Justina Biebera, Jonas Brothersa i Selene Gomez. Lijepo je znati da čak ni David Beckham nema dobar ukus za sve.

- Govorilo se kako će me poslati u mirovinu pa sam onda ja poslao cijelu njihovu zemlju u mirovinu.

Nakon što postigao dva gola za kvalifikacije Švedske ne Euro 2016. protiv Danske.

- Osjećao sam se kao da imam 11 beba oko sebe. O odgovoru igrača Chelseaja na njegov crveni karton u četvrtfinalu Lige prvaka 2015. godine

- Ozlijeđeni Zlatan je i dalje opasna prijetnja za svaku momčad.

- Mogu igrati na 11 pozicija, jer dobar igrač može igrati bilo što i bilo gdje.

- Nisam te namjerno ozlijedio i ti to znaš. Ako me opet optužiš, slomit ću ti obje noge, i to će biti namjerno." Nije mu lagano pala optužba Rafaela van der Vaarta.

- Ne mislim da možete zabiti tako spektakularan gol kao Zlatan u video igrici, iako su te igre ovih dana vrlo realistične.

- Neću biti kralj Manchester Uniteda, bit ću bog. Njegov odgovor Ericu Cantoni na to kako će postati kralj ili princ "Uniteda".

- Ja sam kao vino. Što sam stariji, to sam i bolji.

- Još je nisam upoznao, ali kad se to dogodi, bit će moja. Zlatanov odgovor kad su ga pitali koju ženu smatra najljepšom na svijetu. 

- Kada je Švedska izgubila u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo protiv Portugala i nije se plasirala u Brazil 2014. godine, Zlatan je bio jasan: - Svjetsko prvenstvo bez mene je bez veze, ne isplati se ni gledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:45