StoryEditorOCM
Strani nogometKakva pegula

Na oproštaju od klupe Marseillea novi drugoligaš nanio Igoru Tudoru poraz iz jedinog udarca uopće prema vratima

Piše F. V.
3. lipnja 2023. - 23:16

U posljednjoj utakmici Igora Tudora na klupi Marseillea njegovu momčad je na gostovanju u zadnjem kolu francuskog prvenstva porazio novi drugoligaš Ajaccio. Jedini pogodak na susretu u samoj je završnici, u 88. minuti, zabio Clement Vidal.

Prema Sofascoreu to je bio jedini udarac koji je u okvir ili izvan okvira gola gostiju uputio Ajaccio. Imali su domaći tri udarca, ali su dva bila blokirana. S druge strane Marseille je dominirao, imao je ukupno 15 udaraca, pet unutar okvira gola, deset izvan okvira, uz još dva blokirana šuta. Možda je ova zadnja utakmica i najbolje opisala sezonu Marseilleovog Tudora, dojam je bio bolji od konačnog rezultata, mada ukupno nije bio loš. Nedostajalo je malo više sreće.

Marseille je sezonu završio na solidnom trećem mjestu koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, s 12 bodova manje od očekivanog prvaka PSG-a, ali i čak 11 od drugoplasiranog Lensa. Ajaccio je Ligue 1 završio na 18. mjestu, s deset bodova manje od 16. pozicije koje je osigurava ostanak. Prije nekoliko dana Tudor je najavio odlazak iz Marseillea na kraju sezone, a spominje se kao mogući novi trener Juventusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:50