StoryEditorOCM
Strani nogomettek dobio otkaz

Mourinho već ima novi posao? Talijanski gigant je nedavno htio samo Tudora, ali sada dovodi ‘Posebnog‘

Piše HINA, SPORT SD
22. siječnja 2024. - 18:58

Talijanski mediji tijekom ponedjeljka pišu kako će se ovog tjedna sastati Aurelio De Laurentiis, predsjednik aktualnog prvaka Serie A Napolija te portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho.

Jedini motiv sastanka i razgovora bit će potencijalni dolazak 60-godišnjeg Mourinha na mjesto trenera napuljskog kluba gdje trenutačno sjedi Walter Mazzarri koji je i ranije predstavljen kao privremeno rješenje. Mazzarri je postao trener Napolija u studenom prošle godine, a bio je drugi izbor predsjednika De Laurentiisa, koji je u klub jako htio dovesti Igora Tudora, dogovor je bio jako blizu, ali do potpisa nije došlo.

image
AFP

Mourinho je prije desetak dana morao napustiti trenersku dužnost Rome uslijed loših rezultata rimskog kluba, a talijanski mediji navode kako Mourinho ne želi napustiti talijanski nogomet pa je u tom smislu odbio unosnu ponudu koju je dobio od Al Shababa, kluba iz Saudijske Arabije kojeg je donedavno vodio hrvatski trener Igor Bišćan.

Trenersku karijeru Mourinho je počeo u Benfici, a potom je radio u Uniao de Leiriji, Portu, Chelseaju, Interu, madridskom Realu, Manchester Unitedu, Tottenhamu i Romi.

Nakon što je prošle sezone igrao sjajno i osvojio naslov prvaka Serie A Napoli je trenutačno tek deveti na prvoligaškoj ljestvici. Tijekom ovog ponedjeljka će igrati finalnu utakmicu talijanskog Superkupa protiv Intera, a izborio je i osminu finala Lige prvaka gdje će prepreka biti Barcelona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:10