StoryEditorOCM
Strani nogometu svom stilu

Mourinho totalno poludio nakon teške utakmice: ‘Najgori sudac s kojim sam se susreo u karijeri, vjerujte mi‘

Piše SPORT SD
4. svibnja 2023. - 09:44

Roma je sinoć u 33. kolu Serie A remizirala 1:1 u gostima kod Monze, a susret je završila i s igračem manje, pišu Sportske novosti.

Nakon te utakmice trener Rimljana Jose Mourinho bio je bijesan na suca Danielea Chiffija kojeg je nazvao ‘najgorim sucem kojeg je sreo u karijeri‘, a dodao je i kako Roma ‘nema momčad da bude u ovakvoj poziciji‘.

- Nažalost, kada ste umorni, to utječe na vašu koncentraciju, fokus i koordinaciju. Imali smo igrače koji su se borili i dali sve od sebe kao Lorenzo Pellegrini, Mancini, Bryan Cristante koji su na svom limitu, ali s ponosom koji je Romin DNK igraju utakmice - rekao je Mourinho za DAZN pa dodao:

- Postoje brojne teškoće, ovi koji igraju nisu skroz spremni ili nemaju kvalitetu za igrati na ovom nivou. Naša klupa danas nije postojala, ali momci su dali sve od sebe. Mislim da je remi bio pošten.

Celik je dobio drugi žuti karton i isključen je iz igre pa propušta susret s Interom.

- Ovo je bio najgori sudac s kojim sam se susreo u cijeloj karijeri. Vjerujte mi, imao sam posla s puno loših sudaca. Obično kada govorim o sucima to je zato što imaju direktan utjecaj na utakmicu. No, u ovom slučaju ne mislim da je tako, ali on je bio grozan. Ne uspostavlja nikakvu ljudsku povezanost ni sa kime, nema empatije. Dao je crveni igraču koji se poskliznuo od iscrpljenosti u 96. minuti.

Sa sucem nisu bili zadovoljni ni u Monzi, a Mourinho je istaknuo i slabost svojeg kluba.

- Nažalost, i ovo je znak Romine slabosti jer nemamo snage koju imaju drugi klubovi da kažemo da ne želimo tog suca. Prestao sam raditi 20-30 minuta do kraja jer sam znao da ću za bilo što dobiti crveni karton. Postoje klubovi koji kažu da ne žele nekog suca, a Roma ili nema kapacitet za to ili DNK ili nešto treće. To je grozno. S tih nekoliko igrača koje imam u ekipi ne mogu si priuštiti crveni karton. Jako, baš jako sam htio reći nešto, ali ne mogu si priuštiti i da ne budem s dečkima. Zato sam otišao ranije, nisam ga htio ni gledati.

Roma ima velikih problema s ozljedama, a El Shaarawy je izašao zbog problema s mišićem. Mourinha su pitali što uzrokuje tolike ozljede.

- To je jednostavno, kad imate 30 igrača koji su na istom nivou, možete ih lako rotirati. To nije slučaj kod nas. Ima ekipa koje su bile užasne u Europi i ispale odmah pa igraju samo jednom tjedno, to nije slučaj kod nas. Ima ekipa koje se nisu kvalificirale za Europu, to nije naš slučaj. Mi smo jedini klub koji nema ekipu da bude u poziciji u kojoj je, ali mi smo u polufinalu Europske lige, igrali smo i dvije ekstra utakmice play-offa, a nemamo potencijala za to - rekao je Mourinho pa dodao:

- To se sve akumulira. Koliko je utakmica El Shaarawy igrao prije dvije ili tri godine, a koliko ih ima ove sezone. Koliko je utakmica Chris Smalling igrao u Manchester Unitedu ili dok je Romu vodio Paulo Fonesca? To se sve akumulira. Ovi momci zaslužuju da budem ovdje do zadnje minute ove sezone i da ponavljam istu stvar, a to je da sam ponosan na njihov trud i ono što rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:16