StoryEditorOCM
Strani nogometturski mediji

Mourinho objavio na koje igrače ne računa, nabrojio je njih osam, jednog se navijači Hajduka rado sjećaju

Piše Sport SD
15. srpnja 2024. - 14:16

Trener Fenerbahčea Jose Mourinho sastavio je listu igrača na koje ne računa u novoj sezoni, tvrdi turski novinar Yagiz Sabuncouglu. Na listi je osam imena, Miha Zajc, Luan Peres, Miguel Crespo, Joao Pedro, Ryan Kent, Emre Morin, Umut Nayir i Rade Krunić. Fenerbahče 23. srpnja otvara novu sezonu utakmicom protiv švicarskog Lugana u sklopu 2. pretkola Lige prvaka.

Na listi nema Edina Džeke, ali iz Turske stižu razne informacije, dok neki tvrde da Mourinho ne računa na njega, drugi ga vide kao drugog napadača u momčadi. Nedavno je sportski direktor Mario Branco izjavio da  računa na Džeku i iduće sezone, što bi značilo da njegov odlazak na Poljud u ovom trenutku nije nikakva opcija. 

Od ovih imena na koje Mourinho navodno ne računa, a čini se kao realnija opcija od Džeke na Poljudu u ovom trenutku je Umut Nayir koji je već bio u Hajduku. Stigao je posudbu iz Bešiktaša 2020., i zabio šest golova, od čega četiri u suradnji s Livajom. Hajduk ga nakon posudbe nije otkupio pa se Nayir vratio u Tursku. 

Ako neće Džeko, ima Fenerbahče dostupnijeg ‘štofa‘ za ‘bijele‘, njegov povratak na Poljud realnija je ‘avantura‘

image

Umut Nayir

AFP

U Fenerbahče je stigao prošlog ljeta nakon što je imao jako dobru sezonu u Ümraniyesporu koju je završio kao peti strijelac prvenstva sa 17 golova i 3 asistencije. Ali u Fenerbahčeu je imao jaku konkurenciju u napadu, pa je polusezonu odradio na posudbi u Pendiksporu, upisao je 5 golova i jednu asistenciju.

Nayir nije klasa kao Džeko, ali u teoriji bi njegov dolazak bio realniji, a ugovor puno manji od onog kojeg bi Hajduk dao Džeki.

image

Edin Džeko

AFP

Turski novinar Omer Necati Albayrak nedavno je napisao za turski Play Spor da je Džeko negativno je odgovorio na interes splitskog Hajduka, bosanskohercegovačka zvijezda nema namjeru napustiti Fenerbahče ako ne dobije izvanrednu ponudu.

Džeko je u lipnju prošle godine stigao u Istanbul, a turski mediji tad su objavili da je potpisao ugovor na dvije sezone uz godišnju plaću od 4,2 milijuna eura. Nije Džeko u potpunosti odbio Bijele, ali teško da na Poljudu mogu konkurirati Fenerbahčeu iznosom plaće, navodno je na stolu pola tog iznosa. Kako Turci donose, situaciju u smjeru Poljuda može okrenuti samo neka ‘nemoralna ponuda‘. Ne možemo ni zamisliti kako bi ta ‘nemoralna ponuda‘ trebala izgledati, a pitanje je i treba li to Hajduku?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:14