StoryEditorOCM
Strani nogomet‘ovo nisu isprike‘

Mourinho nakon poraza za ulazak u Ligu prvaka spomenuo hrvatskog reprezentativca: ‘Danas nije ni dodirnuo loptu‘

Piše Sport SD
14. kolovoza 2024. - 07:50

Fenerbahče nije izborio Ligu prvaka pa će u ovoj sezoni igrati u Europa ligi. Kroz dvije utakmice play-off runde za najelitnije klupsko natjecanje bolji od turskog kluba bio je Lille.

Francuzi su u prvoj utakmici upisali pobjedu od 2:1, a u uzvratu su odigrali 1:1 s domaćinom i izborili Ligu prvaka. Tako Josea Mourinha, Dominika Livakovića, Edina Džeku i ostala istaknuta lica turske momčadi gurnuo u drugo po snazi nogometno natjecanje u Europi. 

Francuski sastav se odlično branio sve do sudačke nadoknade kada je Bafode Diakite zatresao vlastitu mrežu gurnuvši susret u produžetak. Nakon toga je Aissa Mandi u 109. minuti zaradio crveni karton zbog oštrog prekršaja nad İrfanom Kahvecijem. I činilo se kako će Fener do slavlja, no gosti su s igračem manje u 116. minuti izborili kazneni udarac. Jonathan David je bio siguran za 1:1 i prolaz Lillea.

image
Piero Cruciatti/Anadolu Via Afp

Ovako je utakmicu komentirao trener Fenera, Jose Mourinho.

- Jedna momčad zaslužila je pobjedu, druga je izborila prolazak. Izgubili smo šansu za utakmice s najboljima. Ne bismo osvojili Ligu prvaka, ali mogli smo pobijediti neka jaka imena. Sad tu priliku više nemamo, rekao je nakon utakmice Mourinho pa dodao:

- Nastavljamo u Europa ligi, čekamo ždrijeb. Možemo ondje mnogo toga napraviti. Danas su nam nedostajali Fred i Ferdi Kadioglu, kreativci koji igraju uz visok intenzitet. Teško je bez jednog, a pogotovo bez obojice. Ponosan sam na momčad, dala je sve što je mogla, dodao je.

Portugalski strateg osvrnuo se i na hrvatskog reprezentativca:

- Novinari koji se ne razumiju u nogomet fokusiraju se previše na statistiku, brojke i podatke. To samo ponekad pokazuje kakve je bila utakmica. Mi smo stvorili dovoljno šansi za prolazak, pogodili dvaput okvir gola, a njihov je golman imao tri nevjerojatne obrane. Bio je igrač utakmice. Dominik Livaković imao je samo jednu obranu na gostovanju, a danas nije ni dodirnuo loptu. Ovo nisu isprike, okrećemo se ciljevima, a oni su prvenstvo i Europa liga, zaključio je Mourinho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 02:46