StoryEditor
Strani nogometrezat će plaće

MLS produžio moratorij zbog koronavirusa: razmatra niz mogućnosti za odigravanje cijele sezone

Piše Hina
17. travnja 2020. - 21:38
Katharine Lotze/AFP

Američka profesionalna nogometna liga (MLS) objavila je u petak da produžuje moratorij na odigravanje utakmica najmanje do 8. lipnja, ali i da razmatra niz mogućnosti za odigravanje cijele sezone.

MLS je u priopćenju naveo da je jedna od mogućnosti odigravanje MLS Cupa, završne utakmice sjevernoameričke profesionalne nogometne lige, u prosincu ili čak i u kasnijem terminu.

Natjecanje u MLS-u je započelo 29. veljače i trebalo završiti 4. listopada utakmicom za MLS Cup, ali je 12. ožujka nastupio prekid zbog širenja zaraze koronavirusom. 

- Kao i ostale lige, razgovaramo s igračima o smanjenju njihovih primanja zbog financijskog utjecaja koju na klubove i ligu ima kriza koju je izazvao COVID-19. U suradnji s MLS Udrugom igrača tražimo rješenje kojim će igrači biti zaštićeni, koje će im omogućiti da zarade pune iznose iz ugovora ako će se utakmice igrati uz nazočnost navijača, a posebno ćemo paziti da zaštitimo one igrače koji se nalaze u nižim platežnim razredima - stoji u priopćenju iz ureda MLS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 11:10