StoryEditorOCM
Strani nogometKraljevi slavili

Mlada zvijezda spasila Real na otvaranju Lige prvaka, Juranovićev Union pao tek u 94. minuti

Piše HINA
20. rujna 2023. - 21:02

Madridski Real uspio je ostvariti startnu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka, u ogledu prvog kola skupine C Real je na Santiago Bernabeu pobijedio Union Berlin 1-0 golom u 94. minuti.

Junak Realove pobjede bio je engleski reprezentativac Jude Bellingham koji je u 94. minuti postigao jedini pogodak, a bio je to njegov već šesti gol ove sezone.

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se na 40-ak metara od gostujućih vrata, no svi ti napadi Reala su bili spori i neopasni. Madridska kreacija je bila na minimumu pa se najčešće pokušavalo s ubacivanjima i potragom Joselua koji je dominirao u skoku.

No, zapravo je cijelo prvo poluvrijeme dominirala obrana Union Berlina, na čelu s legendarnim Talijanom Bonuccijem, koja je vrlo lako odbila svaki nalet Madriđana.

Osim ubacivanja pokušavao je Real i dalekometnim udarcima, ali i oni su bili posve neprecizni, pogotovo pokušaji Tchouamenija.

U nastavku se utakmica ipak otvorila. Union Berlin se barem djelomično otvorio, a napadi Reala napokon su postali konkretniji. U 51. minuti Rodrygo je odlično zahvatio loptu, ali i pogodio okvir vrata, dok su brzo nakon toga Berlinčanima prijetili Joselu i ponovno Rodrygo. Udarac je u 69. minuti isprobao i Luka Modrić, ali je i tom prilikom spreman bio gostujući vratar Ronnow.

Do kraja su trajali napadi Reala i na samom kraju, u 94. minuti, „berlinski zid“ je ipak pao. Pucao je Valverde, a na odbijenu loptu najbolje je reagirao Bellingham i pogodio za tri Realova boda.

Luka Modrić je drugi put ove sezone počeo za Real od prve minute te je zamijenjen u 80. minuti. Josip Juranović je odigrao cijelu susret za Union Berlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:49