StoryEditor
Strani nogometpala odluka

Mediji i protukandidati ga dočekali sa sumnjom: Bugarin Ivajlo Petev novi izbornik nogometne reprezentacije BiH

21. siječnja 2021. - 17:33
Damir Krajač/Cropix

Bugarski trener Ivajlo Petev postavljen je za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučili su u četvrtak članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Petev je bio jedini kandidat o kojemu su odlučivali članovi nogometne "vlade" BiH, jer je ranije otpao Sergej Barbarez, nekadašnji uspješni nogometni reprezentativac. 

- Očigledno je da ja već odavno nisam kandidat i da su se 'oni' davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara - napisao je Barbarez ranije ovog tjedna na Instagramu.

Na mjestu selektora Petev će naslijediti Dušana Bajevića koji se na toj poziciji nije zadržao niti godinu dana, jer se nakon imenovanja potkraj 2019. godine povukao u studenom 2020.

- Reprezentacija treba novog selektora. Mnogo se toga treba da promijeniti - kazao je Bajević napuštajući selektrosku poziciju nakon niza poraza koje su pretrpjeli njegovi izabranici.

Petev je tijekom karijere vodio momčadi zagrebačkog Dinama, bugarskog Ludogoreca, ciparskog Limassola i Omonie, reprezentaciju Bugarske, saudijski Al-Qadsiah i poljsku Jageloniju. 

Bugarski nogometni stručnjak, čije su imenovanje mediji u BiH sumnjičavo dočekali, već u ožujku mora pokazati što zna, jer reprezentaciju te zemlje preuzima u trenutku kada je čekaju kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2021 14:16