StoryEditorOCM
Strani nogometbio je brzoplet

Manuel Neuer preko noći ‘promijenio ploču‘ i zaboravio velikog prijatelja, s novom ekipom ima izuzetno dobar odnos

Piše R. R.
11. ožujka 2023. - 09:30

Manuel Neuer je prilično iznervirao čelnike Bayerna nakon što je otkaz u klubu dobio trener golmana i njegov veliki prijatelj Toni Topalović. On je u intervjuu rekao da je to za njega bio brutalan nokaut od kojeg se neće oporaviti. Međutim, mjesec dana kasnije je promijenio ploču.

- Za mene je to bio onaj završni udarac, onaj udarac u boksu kada već ležite na podu. Osjećao sam se kao da mi je neko iščupao srce iz grudi. To je najbrutalnija stvar u mojoj karijeri - rekao je Neuer, te je nastavio:

- Plakao sam cijeli dan, sve dok nisam zaspao kada je Toni dobio otkaz. Sramotno je da naš odnos mora ovako završiti. Toni me naučio mnogo, falit će mi pjevanje hrvatskih pjesama s njim.

Ove riječi su skupo stajale Neuera. Kažnjen je oduzimanjem jedne mjesečne plate, odnosno s 1.6 milijuna eura. Iskusni čuvar mreže je nakon svega promijenio ploču. Zaboravio je na otkaz Toniju Topaloviću i s novom ekipom ima izuzetno dobar odnos.

Manuel Neuer ima jako dobar odnos s Yannom Sommerom. Viđaju se svakodnevno i razgovaraju. Također, u jako dobrom odnosu je s novim trenerom golmana Michaelom Rechnerom. Kapetan želi zaboraviti sve što se dogodilo s Tonijem Topalovićom i krenuti dalje - piše novinar Maximillian Koch.

Neuer je sam sebi okončao ovu sezonu. Doživio je tešku ozljedu na skijanju, pa je Bayern morao reagirati i dovesti Yanna Sommera. Ipak, po povratku na teren Neuer očekuje preuzimanje „jedinice“.

Neuer je optimističan da će njegov plan o povratku biti uspješan. Vratit će se momčadskim treninzima nakon ljetne pauze, a samostalno će početi pripreme čim to bude fizički moguće - dodaje Koch.

Sjajni golman već hoda bez pomoći štaka. To je svakako veliki uspjeh kada se zna da je lom bio izuzetno težak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 22:57