StoryEditor
Strani nogometpred potpis ugovora

Mandžukić prekinuo pregovore s ruskim klubom, njegov tim skužio je ‘mala slova u ugovoru‘ u zadnji čas

Piše Dražen Antolić/SN
30. rujna 2020. - 10:40

Prema pisanju ruskih medija Mario Mandžukić na kraju ipak neće u moskovski Lokomotiv. No, kako je on slobodan igrač koji može potpisati kad god želi i za koga želi, bolje je pričekati konačan rasplet nego zaključiti priču - pišu Sportske novosti.

Činilo se da je transfer u finalizaciji, da treba riješiti samo još neke detalje, a onda - stop! Zašto? Ruski sportski komentator Nobel Arustajman kazao je na jednom sportskom kanalu:

- Mandžukić je pristao doći u Lokomotiv i već je dogovorio s crveno-zelenima plaću od 2,4 milijuna eura godišnje. Međutim u fazi pred sam potpis ugovora sportašev odvjetnik otkrio je klauzulu u kojoj se navodi da će se plaća njegova klijenta izračunavati u rublju po fiksnom tečaju 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je bio izuzetno ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari i prekinuo pregovore.

Radi se o tome da ruski klubovi gotovo svim igračima žele u ugovor staviti valutnu klauzulu jer rubalj često devalvira i prijeti im opasnost da bi ugovorena svota u eurima za koji mjesec, pogotovo za godinu dana, iznosila daleko veću cifru u rubljima nego na dan potpisa. Zato je Lokomotiv htio da do kraja ugovora Mandžukiću za vrijednost jednog eura daje 75 rublja.

Problem je u tome što je ovog času jedan euro po tečaju 92,8 rublja, a tko zna kako će se dalje kretati. Tako bi Mandžukić dobio daleko manje nego što je zapravo mislio da mu pripada. To na kraju ne bi bilo 2,4 milijuna eura godišnje. Njegov tim skužio je "mala slova u ugovoru“ u zadnji čas.

Teško da nakon ovakvog događaja može biti novog preokreta pa da ipak dođe u Lokomotiv, međutim nikad se ne zna. Ako Lokomotiv izbaci tu klauzulu. Pregovori su trenutačno prekinuti i izgleda da od posla neće biti ništa!

Podsjećamo da je dogovoreno bilo da potpiše na dvije godine ili jednu plus jednu, da unaprijed dobije tri milijuna eura, a zatim još 2,4 milijuna eura plaće za svaku godinu.

item - id = 1047638
related id = 0 -> 1126305
related id = 1 -> 1126050
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 10:59