StoryEditorOCM

Manchester City uzeo novi trofej, Gündogan junak utakmice protiv Uniteda

Piše Sport SD
3. lipnja 2023. - 18:05

Igrači Manchester Cityja pobjednici su 142. izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa, oni su u finalu igranom na Wembleyu svladali gradskog rivala Manchester United sa 2-1 (1-1).

Junak plavog dijela Manchestera postao je kapetan Cityja Ilkay Gundogan koji je psotigao oba pogotka za svoju momčad, dok je strijelac za United također bio kapetan momčadi Bruno Fernandes.

Gundogan je doveo City u prednost nakon samo 13 sekundi igri i tako je postigao najbrži pogodak u povijesti finala FA Kupa, on je fantastičnim udarcem sa 20-ak metara pogodio sam gornji lijevi kut De Gee koji nije stigao niti reagirati na taj projektil.

United je poravnao iz kaznenog udarca u 33. minuti kojega je sigurno izveo Fernandes. Prethodno je Grealish neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru u duelu s Wan-Bissakom.

U drugom poluvremenu postignut je samo jedan pogodak i to već u 51. minuti, De Bruyne je izveo slobodni udarac s desne strane na rub kaznenog prostora, gdje se nalazio Gundogan koji je s otprilike 18 metara "žabicom" kroz šumu nogu pronašao donji desni kut.

Za City je ovo sedmi naslov pobjednika FA Kupa, a kako je ranije osigurao i naslov prvaka Engleske momčad s Etihada je po drugi put u svojoj povijesti osvojila dvostruku krunu u Engleskoj. Prvi joj je put to uspjelo 2019. godine.

United je, pak, ostao na 12 osvojenih naslova u FA Kupu, posljednji je stigao 2016.

Bio je ovo prvi sraz dva manchesterska kluba u finalu FA Kupa.

Kako će za tjedan dana City igrati i finale Lige prvaka protiv milanskog Intera, imat će priliku postati druga engleska momčad s trostrukom krunom - naslovom prvaka, FA Kupom i naslovom europskog prvaka. Dosada je to uspjelo samo Manchester Unitedu 1999. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:47