StoryEditorOCM
Strani nogometblizu je transfer

Manchester City krenuo po Olma. Plasman u finale sve je promijenio, idući tjedan istječe ‘akcijska cijena‘

Piše SN
11. srpnja 2024. - 12:57

Samo nekoliko dana nakon što će odigrati finale Eura, Dani Olmo mogao bi promijeniti klub jer do 20. srpnja traje "akcijska ponuda", odnosno do tog dana klubovi mogu istresti Leipzigu na stol 60 milijuna eura i potpisati sjajnog Španjolca. Originalni rok bio je 15. srpnja, no prolongiran je za pet dana zbog igračeva nastupa u finalu Eura, pišu Sportske novosti.

Već dan kasnije Olmova će cijena odletjeti u nebo, sasvim sigurno nakon briljantnih predstava u Njemačkoj kojima je odveo Furiju na korak do europskog Olimpa.

Njemački prvoligaš više ga ne može zadržati, to je nekako jasno. Leipzig je klub koji u prvom redu kupuje igrače koje potom prodaju za višestruko veće iznose. To su napravili s brojnim igračima, to su napravili s Joškom Gvardiolom, to će napraviti i s Danijem Olmom...

Najbolji strijelac Eura 2024. (tri gola i dvije asistencije) već je nekoliko posljednjih prijelaznih rokova na izlaznim vratima kluba, ali transfer se nije zasad nije dogodio. Sad nekako sve ide prema tome da je Olmov odlazak neminovan, iako svi znamo da je u nogometu sve relativno.

image
Andre Weening/Dppi Via Afp

Brojni europski velikani stoje u redu za dovođenje Danija Olma, a jutros je AS objavio da se u lov na 26-godišnjaka uključio i Manchester City.

U cijeloj priči vrlo je bitno što i sam igrač želi. Prema onome što se moglo čitati u španjolskim medijima, Olmo je najskloniji dolasku u Barcelonu. Odnosno povratku, s obzirom na to da je direktno iz La Masije stigao na Maksimir kao golobradi 16-godišnjak. Međutim, financijski problemi Barce naširoko su poznati, pa u ovom trenutku u utrci za Olma navodno vodi minhenski Bayern.

Upravo s Maksimira s oba otvorena oka prate razvoj situacije s Olmom, naravno zbog sjajnih odnosa sa Španjolcem, ali i velikog iznosa koji će "kapnuti" na Dinamov račun. Naime, Dinamo u kupoprodajnom ugovoru s Leipzigom ima ugrađenu klauzulu kojom mu pripada 20 posto od Olmova idućeg transfera, točnije od razlike iznosa za koju će Nijemci prodati Olma i one koju su već uplatili Dinamu.

image
Tobias Schwarz/Afp

Konkretno, u brojkama, Leipzig je Dinamu već isplatio 29 milijuna eura što znači da, ako ga Nijemci prodaju po spomenutoj "akcijskoj cijeni" od 60 milijuna eura, u modru blagajnu stiže oko šest milijuna eura (20 posto od 31 milijuna eura). Kako se kaže, ni orali ni kopali...

Ipak, vjerojatno se u Maksimiru nadaju da Olmo neće biti prodan do 20. srpnja jer će tako vjerojatno dobiti i više od spomenutih šest milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:29