StoryEditorOCM

Luka Modrić potpisao novi ugovor s Realom, sad je sve poznato, evo do kada će biti igrač ‘kraljevskog kluba‘

Piše SN
17. srpnja 2024. - 14:27

Ono što je proteklih tjedana bila ‘javna tajna‘, sada je dobilo službenu potvrdu! Luka Modrić potpisao je novi ugovor s Real Madridom i razriješio sve nedoumice oko toga koji će dres nositi iduće sezone, prenose Sportske novosti.

Dugo je trajala saga oko budućnosti kapetana Vatrenih, spominjao se interes iz Kine, Amerike, Saudijske Arabije... Na ‘povratku kući‘ ozbiljno je radio i Dinamo, ali Modrić je na kraju odlučio produžiti vjernost Kraljevskom klubu i 13. uzastopnu sezonu nastaviti u Madridu.

"Real Madrid i Luka Modrić dogovorili su produljenje ugovora s našim kapetanom koji je s klubom vezan do 30. lipnja 2025. godine.

Modrić je u Real Madrid došao 2012. godine, a u svojih dvanaest sezona koliko brani naš dres postao je legenda Real Madrida i svjetskog nogometa", stoji u objavi na službenim stranicama "kraljevskog kluba".

Početak netom završene sezone nije sugerirao na ovakav epilog, zimus se sa sigurnošću pisalo da je ovo Modrićeva posljednja sezona s Kraljevima, međutim 38-godišnji hrvatski veznjak svojim je predstavama, u novoj, prilagođenoj ulozi ‘igrača s klupe‘, natjerao čelnike Reala da još jedanput razmisle o njegovoj budućnosti i ponude mu novi jednogodišnji ugovor.

Modrić je u Madrid stigao u ljeto 2012. iz Tottenhama u transferu vrijednom 35 milijuna eura. S Kraljevskim je klubom osvojio ‘sve što se osvojiti može‘, od ‘prestižnijih‘ titula na svoje je ime upisao rekordnih šest Ligi prvaka, a karijeru je okrunio 2018. osvojivši Zlatnu loptu.

Nastavno na rekorde, Modrić će se u narednoj sezoni moći upisati u povijesti Real Madrida. Osim što će postati prvi kapetan momčadi, odlazak donedavnog suigrača Nacha Fernandeza iz kluba Modriću otvara priliku da se na vrhu odvoji kao igrač s najviše trofeja u povijesti Real Madrida! Nacho i Modrić trenutno drže vrh spomenute ljestvice s 26 osvojenih trofeja, a osamostaljenje na vrhu Modrić će imati priliku ostvariti već 14. kolovoza, kada se u finalu Uefa Superkupa sastaju Real Madrid i Atalanta. Nadalje, ima priliku postati i najstariji igrač Reala u službenoj utakmici; taj rekord zasad drži Ferenc Puskas koji je 8. svibnja 1966. zaigrao u kupu protiv Real Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana. Modrić će 39. rođendan proslaviti 9. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 05:21