StoryEditorOCM
Strani nogometnovi format

Liga prvaka igra se i danas, donosimo raspored, utakmica u Beogradu na radaru je mnogih, posebno policije

Piše D. Ka.
19. rujna 2024. - 08:15

Već tjednima je utakmica Lige prvaka između Crvene Zvezde i Benfice na radaru mnogih u Hrvatskoj. "Nova" Liga prvaka donijela je ranije sudare velikana, na oduševljenje gledatelja. Ipak, teško se ovaj susret srpskog i portugalskog kluba može nazvati sudarom velikana, ali nije nogomet to što privlači pažnju kod ove utakmice.

Već neko vrijeme srpska policija je na nogama, razlog je moguć dolazak Torcide u Beograd. Ne treba previše riječi trošiti o prijateljstvu Torcide i No Name Boysa, navijačkih skupina Hajduka i Benfice. Prijateljstvo je to koje traje već trideset godina, od 1994., još od transparenta "Freedom for Croatia", pa naposlijetku i tragične pogibelji triju navijača Benfice po povratku iz Splita u Portugal. 

image

Navijači Crvene Zvezde

AFP

Generacije navijača su se smijenile, a prijateljstvo nije izgubilo na snazi. I prošlog petka, na južnoj tribini stadiona u Maksimiru osvanuo je veliki transparent, još jedan simbol veze ove dvije navijačke skupine.

Sve je to lijepo, no sada No Name Boysi putuju na gostovanje u Beograd, a rado bi na "izletu" uz njih bila i Torcida, koja u glavnom gradu Srbije nije bila još od 1991. godine. Jasno je zašto su organi reda u Srbiji posebno oprezni ovih dana, rizik od navijačkih nereda, koji u Beogradu nisu iznimke, je posebno velik. Najavljeno je da će biti oduzeta sva obilježja Torcide koja se probiju do stadiona, da će pretresi biti posebno temeljiti. 

image

Torcida na derbiju u Maksimiru

Željko Puhovski/Cropix

Utakmica počinje u 18.45 sati, nadajmo se da će nakon susreta teme rasprave biti isključivo nogometne.

Današnji raspored Lige prvaka

Crvena zvezda – Benfica (18.45 – Arenasport 3)
Feyenoord - Bayer Leverkusen (18.45 - Arenasport 4)
Monaco – Barcelona (21 - Arenasport 1)
Atalanta – Arsenal (21 - Arenasport 3 i HTV 2)
Brest – Sturm (21 - Arenasport 4)
Atletico Madrid – RB Leipzig (21 - Arenasport 7)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 08:17